KULİS HABER - AK PARTİDEN KİMLER ADAY?

Abone Ol

SAYGILI SÖYLEM DEĞİŞTİRDİ

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine altı ay gibi kısa bir süre kalırken partilerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Kurulduğu 2001 yılından bu yana yapılan bütün yerel seçimlerde (2004, 2009, 2014, 2019) Kırıkkale Belediye Başkanlığını kazanan Ak Parti, yine hareketli bir dönem yaşıyor. Ak Partide aday adaylığı başvuru sayısının 30’ları bulacağı tahmin edilirken, aday adayı olmayı düşünen siyasetçiler kulis çalışmalarına devam ediyor. Ak Partide şuana kadar en çok mevcut Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın yanı sıra Bahattin Akyön, Merih Karayol, Mehmet Yılmazer isimleri öne çıkıyor. Daha önce çevresine aday olmayacağını söylediği iddia edilen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın söylem değiştirdiği, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında isminin olduğunu ifade ettiği iddia ediliyor.

GÖZLER KONGREDE

Ak Parti Genel Merkezi yerel seçim çalışmalarını ve aday belirleme sürecini 8 Ekim’de yapılacak kongre sonuna bırakırken, birçok aday adayı da referans notasında gözünü kongreye dikmiş durumda. Kırıkkale eski Milletvekili Mehmet Demir’in kongrenin neticesine göre hareket edeceği ifade edilirken, yakın ilişkisi olan eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un ciddi bir görev alması halinde adaylık için çalışma yürüteceği ifade ediliyor. Daha önce Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili adayı olan, Kırıkkale eski Belediye Başkanı Hayati Karayol’un oğlu, Keçiören Belediye Başkan yardımcısı Merih Karayol’un bu dönem Ak Partiden aday adayı olması bekleniyor. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile yakın ilişkisi bulunan Karayol’un Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın da desteğini aldığı iddia ediliyor.

YILMAZ SÜRPRİZ OLABİLİR

Kırıkkale siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan ve oy oranı düşük partilerden aday olarak rekor oylar alan ancak bir türlü Belediye Başkanı seçilemeyen Mahir Yılmaz’ın bu dönem Ak Partiden aday olabileceği de kulislerde sıkça konuşuluyor. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan ile yakın ilişkisi olduğu bilinen Yılmaz’ın Ak Parti’den Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapabileceği ifade ediliyor. Mahir Yılmaz’ın yeğeni İş Adamı Alparslan Yılmaz’ın da Ak Parti Kırıkkale İl Yönetiminde görev alması bu iddiaları güçlendirirken, Mahir Yılmaz’ın aday olmaması halinde Alparslan Yılmaz’ın Yahşihan’dan belediye başkan aday adayı olabileceği ifade ediliyor. Ak Parti’de 8 Ekim’de yapılacak kongreden sonra Yerel Yönetimler seçimlerinin hazırlıkları başlayacakken, Genel Merkezin illerde isim sormadan “kimleri aday olarak görmek istersiniz?” şeklinde anketler yaptırdığı ifade ediliyor.