EĞİTİM

KKÜ Keskin MYO, iki önemli gazeteciyi ağırladı

Kırıkkale Üniversitesi(KKÜ) Keskin Meslek Yüksek Okulu (MYO) Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü ‘Mesleki Tecrübelerin Paylaşımı’ projesi kapsamında tecrübeli gazeteciler Cengiz Selci ve Ercihan Çakmak, meslekteki tecrübelerini öğrencilere aktardı.

Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksekokulu, 17 Aralık 2024 tarihinde gazetecilik alanında iki önemli ismi ağırlayarak öğrencilere unutulmaz bir etkinlik sundu. “Mesleki Tecrübelerin Paylaşımı” adı altında düzenlenen programa Kırıkkale’nin önde gelen gazetecilerinden ve cemiyet başkanlarından Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci ve Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak konuk oldu. İki tecrübeli gazeteci, sektördeki deneyimlerini, gazetecilik pratiğini ve medya dünyasındaki dönüşümleri öğrencilerle paylaşarak meslek hayatına dair önemli mesajlar verdi.

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Bahadır Güler ve Öğretim Görevlisi Yusuf Karadere koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe; Keskin Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden farklı programlardan geniş katılım sağlandı. Keskin Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Bozacı, Öğr. Gör. Ömer Ilıksu, Öğr. Gör. Servet Altan, Öğretim Görevlisi Çağlar Karaman’ın da katılım sağladığı etkinlikte gazetecilik mesleğinin önemi ve iyi bir gazetecide bulunması gereken temel nitelikler vurgulanırken, Cengiz Selci ve Ercihan Çakmak, gazetecilikte araştırmanın, okuyuculuğun ve teknolojinin etkin kullanımının hayati rol oynadığını belirterek öğrencilere değerli tavsiyelerde bulundu.

Cengiz Selci, konuşmasında iyi bir gazetecinin öncelikle çok iyi bir okuyucu olması gerektiğini vurgularken, şu ifadeleri kullandı; “Gazetecilik, bilgiye dayalı bir meslektir. Okumayan, araştırmayan ve merak etmeyen birinin bu meslekte başarılı olması imkansızdır. Kitap, makale, haber… Ne olursa olsun okumayı sevmeli ve her daim kendinizi geliştirmelisiniz.”

Ercihan Çakmak ise gazetecilik mesleğinde teknolojinin ve dijitalleşmenin artan önemi üzerinde durarak, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu; “İyi bir gazeteci mutlaka araştırmayı, gelişmeyi ve teknolojiyi sevmelidir. Geleneksel gazetecilikten dijital gazeteciliğe büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Bu nedenle gazetecinin teknolojiyle barışık olması, dijital platformları etkili kullanması çok önemlidir. Aynı zamanda belli bir ilgi alanı edinmeli ve alanındaki tüm gelişmeleri yakından takip etmelidir.”

GELENEKSEL GAZETECİLİK VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM KONULARI ELE ALINDI
Etkinlikte, geleneksel gazeteciliğin temelleri ve dijital gazeteciliğe geçiş süreci detaylıca ele alındı. Gazeteciliğin zaman içerisinde yaşadığı dönüşümler, Kırıkkale’de gazeteciliğin tarihsel serüveni ve bu güne kadar çıkarılan gazeteler aktarıldı. Gazetelerin o şehrin tarihi mirası ve arşivi olduğunu vurgulayan Çakmak, yapay zekânın sektördeki etkileri üzerine de çeşitli bilgiler aktardı. Yerel medyanın önemine değinen Çakmak ve Selci, habercilikte medya etiği, habercilik pratiği ve doğruluğun önemini vurgulandı.

REKLAMCILIK VE GAZETECİLİK ARASINDAKİ BAĞLANTI
Programda ayrıca gazetecilikle birlikte reklamcılık sektörü ve dijitalleşmenin medya dünyasındaki yeri de masaya yatırıldı. Selci ve Çakmak, gazeteciliğin sadece haber yazmak olmadığını, doğru ve etkili bir şekilde okuyucuya ulaşmanın, reklam ve dijital platformlarla bir denge kurulması gerektirdiğini belirtti.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN KATILIM
İki duayen gazetecinin tecrübelerini ve önerilerini paylaştığı bu önemli etkinlikte, öğrencilerden gelen sorular da dikkat çekti. Gazeteciliğe meraklı öğrenciler, gelecekteki kariyerleri için tecrübeli isimlerden öğrendikleri bilgilerden oldukça memnun ayrıldı.

Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksekokulu, böylece öğrencilere teorik bilgilerin ötesinde, sektörün önde gelen isimlerinden pratik bilgiler edinme fırsatı sundu. Program sonunda Cengiz Selci ve Ercihan Çakmak'a teşekkür belgesi takdim edildi.
Haber Merkezi