GÜNCEL HABERLER

Kırıkkale’ye kurulacak Besi Organize Tarım Bölgesi için bir adım daha atıldı

Kırıkkale’de kurulması planlanan ‘Besi Organize Tarım Bölgesi (OTB)’ hakkında sektör paydaşlarıyla bir araya gelinerek, proje ile ilgili bir adım daha atıldı.

Abone Ol

Kırıkkale’nin Balışeyh ve Delice ilçe sınırları içerisinde kurulması planlanan ‘Besi Organize Tarım Bölgesi (OTB)’ hakkında sektör paydaşlarıyla bir araya gelindi. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Kırıkkale Ziraat Bankası Merkez Şube Müdürü Mehmet Resul Yıldız ve oda üyeleri katıldı.

Besi Organize Tarım Bölgesi (OTB) projesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Kırıkkale Ticaret Borsası’nın ortaklığı ile yürütülecek. Proje kapsamında 3 bin 800 dekar alanda kurulacak yerleşkede; Besi işletmesi, yem fabrikası, kesimhane, soğuk hava deposu, atık su arıtma tesisi, hayvan hastanesi, gübre depolama alanı, idari ve sosyal alanlar, sanayi alanları ve biyogaz tesisi yer alacak. Bu kapsamda kurulması planlanan OTB’nin proje paydaşları ile yapılan toplantıda , planlama aşaması bir adım ileriye taşındı.

Toplantı, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş’in konuşması ile başladı. İl Müdürü Ateş konuşmasında, Kırıkkale’de hayvancılığı canlandırmak, hayvan barınaklarını iyileştirmek, işletmeleri ortak altyapıda birleştirmek, tarımsal faaliyetleri yerleşim alanları dışına taşımak, hijyenik üretim sağlamak, düşük maliyetli üretimi teşvik etmek ve üreticilerin gelirlerini artırmak amacıyla kurulması planlanmakta olduğunu belirtti. Ateş, “Biz bugün burada projeyi tanıtmak ve yapım aşamasına geçmek üzere talep oluşturmak için buluştuk. Projenin hayata geçmesi Kırıkkale hayvancılığı adına  önemli bir adım olacaktır” dedi.

Haber: Burak Can