GÜNCEL HABERLER

Kırıkkaleliler aman dikkat! Sosyal medya üzerinden bunu yapana büyük ceza var!

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, sosyal medya platformlarından yayımlanan gayrimenkul ilanlarının denetleneceğini bildirdi.

Abone Ol

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de özellikle yüksek takipçi sayısı bulunan sosyal medya hesapları, gayrimenkul ilanları yayınlamaya devam ediyor. Sosyal medya hesapları sahibi tarafından doğruluğu araştırılmadan paylaşılan bu ilanlar ise bazen Kırıkkaleli vatandaşları mağdur edebiliyor. Hal böyle olunca, konuya ilişkin bir çalışma başlatıldı. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, sosyal medya platformlarından yayımlanan gayrimenkul ilanlarının denetleneceğini bildirdi.

Sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasıyla ilanların yalnızca emlak portalları üzerinden değil farklı mecralardan da yayımlanabildiğine dikkati çeken Taylan, şunları kaydetti:"Bakanlık bu platformları da inceleyecek ve kaçak gayrimenkul ilanları verilmesinin önüne geçecek. Her ilan doğrulanmış olarak servis edilmek zorunda olacak. Böylece tüketicileri mağdur eden ve manipülasyonlara sebep olan ilanlar tamamen ortadan kalkmış olacak. Öte yandan düzenlemede ada, parsel bilgisinin emlak portalında herkese açık olmasına ilişkin bir hüküm vardı. Bu durumun sektörde faaliyet gösteren kişiler açısında bazı mağduriyetlere sebep olabileceğini yetkililere ilettik. Onlar da konuyla ilgili çalışma yapacaklarını belirttiler. Biz sektör olarak, çalışmalardan dolayı Ticaret Bakanlığına teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA