GÜNCEL HABERLER

Kırıkkaleli üreticiler Amasya’da örtü altı ve fide yetiştirici firmayı inceledi

Kırıkkaleli örtü altı üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü’ projesi kapsamında Amasya’da ki işletmeyi gezdi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü’ Projesi kapsamında Tarım ve Orman Müdürlüğıünce düzenlenen teknik geziye, Kırıkkale Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, teknik personeller ve Kırıkkale’de örtü altı yetiştiriciliği yapan 30 üretici katıldı.  Gezi kapsamında, Amasya ili Kızılca Köyü’nde 5 bin dekar alanda kurulmuş örtü altı ve fide yetiştiriciliği yapılan modern bir işletme ziyaret edildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bu gezi ile; özellikle iyi tarım uygulamaları kapsamında daha önce teorik olarak aktardığımız bilgileri pratiğe dökerek, üreticilerimize modern yetiştiricilik teknikleri ile hastalık ve zararlılarla mücadele konularında kapsamlı bilgi aktarmayı ve sahada deneyim kazanmalarını amaçladık. Aynı zamanda, teknolojik yöntemlerin uygulanabilirliğini ve verimliliğini yerinde gözlemleyerek, bu yöntemlerin Kırıkkale koşullarına nasıl adapte edilebileceği üzerine üreticilerimize öneriler sunduk. Bu etkinlik, yerel çiftçilere yeni tecrübeler kazandırmanın yanı sıra, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını ilimizde de yaygınlaştırmak adına önemli bir gezi olmuştur” denildi.

Haber: Tuğçe Savaş