Kırıkkale

Kırıkkaleli Futbol Adamı Şener Gençürk Avrupa Basınında

Kariyerinde birçok Süper Lig ekibi ve Arabistan Ligi bulunan Kırıkkaleli futbol adamı Şener Gençtürk, Romanya’da gündem oldu.

Abone Ol

SÜPER LİG, ARABİSTAN ŞİMDİ DE ROMANYA

Kariyerinde Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Karabükspor, Gaziantep FK, Malatyaspor ve Rizespor gibi takımların yanı sıra Arabistan ekibi Al – Sahaban bulunan Kırıkkaleli futbol adamı Şener Gençtürk’ün yeni durağı Romanya oldu. Tolunay Kafkas, Shota Arvaledze, Igor Tudor ve Marius Sumidica gibi önemli teknik direktörlerin yardımcılığını yapan Şener Gençtürk, Sumidica ile Kayseri’de birleşen yolları hiç ayrılmadı. Kayseri’de Sumidica ile çalıştıktan sonra gittiği her takımda birlikte çalışan ikili Romanya’da gündem oldular. Son olarak Rapid Bikreş ile anlaşan Sumidica, yönetime anlaşmanın ön şartı olarak Şener Gençtürk’ü sundu. Şener Gençtük’ün yardımcı antrenörlüğünün kabul görmesiyle başlayan görüşmeler neticesinde Rumen Teknik adam Rapid Bükreş’in başına geçti ve ilk maçında takımın bu sezonun ilk galibiyetini aldılar.

SUMİDİCA’NIN İLK ŞARTI OLDU

Şener Gençtürk için Sumidica’nın bu kadar ısrarlı olması Romanya basının ilgisini çekti. Romanya’nın en çok takip edilen spor medyalarından “GSP” Şener Gençtük’ün kariyerini araştırdı. Gençtük’ün kariyerini haberleştiren gazete Kırıkkale’den de söz ederek “Orta Anadolu'nun Kırıkkale iline bağlı küçük bir ilçe olan Sulakyurt'ta doğan Gençtürk, kariyerini mütevazı bir futbolculuktan vazgeçerek kurdu.” İfadelerini kullandı. Haberde 39 yaşında olmasına rağmen Gençtürk’ün büyük bir tecrübe olduğunun altı çizilirken, Sumidica’nın Gençtürk’e neden bu kadar değer verdiği bir bir anlatıldı. Şener Gençtürk için Marius Sumidica’nın “sağ kolu” iadesi kullanılırken, Sumudica’nın başarılarının ardında Gençtürk’ün önemli rol sahibi olduğu ifade edildi.

TUDOR VE SHOTA’NIN EN BAŞARILI OLDUKLARINDA O VARDI

Haberde Kırıkkaleli teknik adam Şener Gençtürk’ün Shota Arvaledze ve Igor Tudor’un da yardımcılığını yaptığı belirtilirken her iki teknik adamında süper ligde en başarılı oldukları dönemlerde yardımcı teknik direktörün Şener Gençtürk olduğu vurgulandı. Shota ile Kayseri’de başarılı sezon geçiren Gençtürk daha sonra birlikte Kasımpaşa’ya oradan da Trabzonspor’a gitmişlerdi. Shota’nın en başarılı olduğu süreçte ikinci adamı olan Gençtürk, daha sonra Igor Tudor’un daveti ile Karabükspor’da Tudor’la birlikte çalıştı. Karabükspor’da alınan başarılar sonrası Tudor, Galatasaray’a transfer yaptı. Daha sonra Sumidica ile çalışmaya başlayan ve yolları hiç ayrılmayan ikili şimdi de Sumidica’nın ülkesi Romanya’da yeni bir hikâye yazmaya hazırlanıyor.

BİRÇOK TEKLİFİ REDDETTİ

Yaz transfer döneminde 1. Ve 2. Ligden birçok kulüp Şener Gneçtürk’ü takımın başına getirmeye çalışırken, Sumidica’nın ısrarlı davetine dayanamayıp Romanya’nın yolunu tuttu. UEFA Pro Lisans sahibi olan ve tecrübesiyle Teknik Direktörlük seviyesinde çok başarılı olabilecek olan Kırıkkaleli futbol adamı Avrupa’ya transfer yaparak dikkat çekti. Türk Teknik Direktörlerin Avrupa’da çok rağbet görmemesine rağmen Şener Gençtürk’ün şu an atılımda olan ve yeniden Avrupa’da güçlü konma gelmek isteyen Romanya Liginde yer alacak olması tecrübelerine tecrübe katacak.