GÜNCEL HABERLER

Kırıkkale'de yaşlı kadın ve damadı dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Kırıkkale'de polis ve kuyumcu, kayınvalide ve damadın para ve ziynet eşyalarını telefon dolandırıcılarına vermesini son anda engelledi.

Abone Ol

Kırıkkale'de yaşayan Hacer Özkılıç’ı(66) telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişiler, kızı de damadının kuyumcuyu dolandırdığını belirterek, kendilerine para göndermesi gerektiğini söyledi. Evindeki bilezik ve çeyrek altınlarını alıp çarşıya giden Hacer Özkılıç, altınlarını kuyumcuda bozdurdu. Özkılıç’ın telefonla konuştuğu sırada durumu fark eden kuyumcu, ‘Kuyumcu polisi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Hacer Özkılıç’ın parasını dolandırıcılara parasını yatırmasını engelledi. Aynı anda Özkılıç’ın damadı Murat Aksakal'ın da aynı şekilde dolandırılmaya çalışıldığı, Aksakal'ın 80 bin lirayı yatırmak için yardım istediği sokaktaki bir gencin kendisini uyarmasıyla parasını göndermediği öğrenildi.

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek şikayetçi olan Hacer Özkılıç, yaptığı açıklamada, emniyetten aradığını ifade eden şüphelinin kızı ve oğlunun sarraf dolandırdıklarını iddia ettiğini söyledi. Telefonda konuştuğu şüpheliye "dolandırıcı olmayın, beni dolandırmayın" dediğini anlatan Özkılıç, "'Yok emniyetten arıyoruz' dediler. Damadımla kızımın sesini duyurdular. Kırıkkale polisine ve kuyumcularına çok teşekkür ederim, beni dolandırılmaktan kurtardılar. 96 bin lirayı yatıracaktım. Bilezik ve çeyrek altınlarımızı bozdurmuştum. Telefonda bütün bilgilerimi söylediler. Almanya'daki, Sakarya'daki kızlarımın, torunlarımın ismine kadar söyledi. Vatandaşlarımız da uyanık olsunlar, benim gibi kanmasınlar. Kışın uyandım ama yazın uyanamadım. Kışın da aramışlardı dolandırıcılar” dedi.

Damat Murat Aksakal ise “Emniyetten aradıklarını belirterek, akrabalarımın şu anda nezarette olduğunu, benim de ifademi alacaklarını söylediler. 'Emniyete girme, savcı bey arka kapıdan alacak. Şu hesaba para yatırın, hesabınızdan para giriş çıkışı olmuş mu bakalım' dediler. Ben de yoldan geçen birisinden yardım istedim. Genç benim dolandırıldığımı söyleyerek uyardı.  O sırada 80 bin lirayı yatırmıştım ama hemen bankayı arayarak bloke ettirdim” dedi.

Haber: Burak Can