GÜNCEL HABERLER

Kırıkkale’de ‘Sudan Ucuz’ lafı tarihe karıştı! Damacana fiyatına zam geldi

Kırıkkale’de damacana fiyatlarına bir zam daha geldi. Yaşanan zamma vatandaşlar tepki gösterirken, kentte ‘Sudan Ucuz’ lafı tarihe karıştı.

Abone Ol

Kırıkkale’nin en büyük sorunlarından biri içme suyu. 2007 yılında Kırıkkale’de çeşmeden akan suyun içilebilmesi için Reverse Osmosis tesisi kurulmuş,  fakat su hatlarının yenilenemediği için vatandaşlar çeşmeden akan suyu içileceğine güvenmemişti. Kentte yıllardır yaşanan içme suyu nedeniyle vatandaşlar içme suyu ihtiyacını damacana ile aldıkları su ile gideriyor. Pandemi ile tüm dünyada olduğu gibi evlerine kapanan Kırıkkaleliler, damacana alımını arttırdı. Bununla birlikte damacanalara yapılan zamlan artmaya başlarken, damacanaya bir zam daha geldi.

Kırıkkale’de bazı firmalar 20 litre damacana su fiyatlarına zam yaptı. Sipariş üzerine götürülen 20 LT damacana su 60 TL’den 65 TL’ye yükseldi. Bayinin kendisinden müşteri tarafından alınan 20 LT damacana su fiyatı ise 50 TL’den 55 TL’ye yükseldi. Yaşanan zammın ardından bazı vatandaşlar “Kırıkkale’de çeşmeden akan suyun içilmediği ve su sorunu olduğunu bildikleri için her fırsatta damacana fiyatlarına zam yapıyorlar. Bu yol beşinci zam geldi” diyerek tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise zam karşısında imkanları dahilinde doğal kaynak su bulunan yerlerden su doldurma girişiminde bulunuyor.

Haber: Burak Can