GÜNCEL HABERLER

Kırıkkale’de gerçeği aratmayan ‘Sel’ tatbikatı

Kırıkkale’de AFAD ekipleri BOTAŞ tarafından senaryosu hazırlanan sel tatbikatında, selde sürüklenerek mahsur kalan işçiyi kurtardı.

Abone Ol

Kırıkkale AFAD ile BOTAŞ tarafından Acil Durumlarda İletişim Zincirini ve Müdahale Zamanlamasını test etmek amacıyla, senaryosu BOTAŞ tarafından hazırlanan ‘Sel Tatbikatı’ yapıldı. Senaryo gereği, yaşanan selde, sel sularına kapılarak sürüklenen ve mahsur kalan işçi, AFAD ekiplerince kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kırıkkale AFAD yaptığı paylaşımda, “Senaryosu BOTAŞ tarafından belirlenen Acil Durumlarda İletişim Zincirini ve Müdahale Zamanlamasını test etmek amacıyla gerçekleştirilen selde mahsur kalma Tatbikatını gerçekleştirdik. Senaryo gereği BOTAŞ Devriye Ekibi ani ve yoğun yağıştan kaynaklı meydana gelen Sel afetine maruz kalmış ve görevli personelden 1 kişi suda sürüklenmiştir. Alınan ihbar üzerine AFAD suda arama kurtarma ekipleri bölgeye intikal ederek, personeli olay yerinin 3 km ilerisinde nehir yatağı kenarından yaralı olarak kurtararak sağlık ekiplerine teslim etmiştir” denildi.

Haber: Burak Can