EĞİTİM

Kırıkkale’de engelli öğrencilerin kursları kapatıldı! Aileler tepki gösterdi

Kırıkkale'de engelli öğrencilerin kurslarının kapatılmasına tepki gösteren Özel Anneler ve Çocukları Derneği Başkanı Fatma Özçelik, kendilerine destek olunmadığını öne sürdü.

Abone Ol

Kentte engelli öğrencilerinin kurslarının kapatılması ve engelli öğrencilere uygun olmayan bir okulun 4’üncü katında 20 kişilik kurs açılmasına tepki gösteren engelli öğrencilerin aileleri Cumhuriyet Meydanında açıklamada bulundu. Engelli Öğrencilerin aileleri adına açıklamada bulunan Özel Anneler ve Çocukları Derneği Başkanı Fatma Özçelik, Kırıkkale’de Özel Gereksinimli Çocukların sadece iki tane kurslarının olduğunu ve kursun bir tanesinin deprem nedeniyle, diğerinin ise anaokulu yapılarak kapatıldığını söyledi.

Özçelik, “Şu anda bize verilen normal okulun 4’üncü katında bir sınıf ayarladılar ama oraya da sadece 20 çocuk aldılar. Diğer çocuklarımız açıkta kaldı. Kurslarımızın bir tanesini deprem nedeniyle kapatılmasını anlayıp saygı gösterdik ama ikinci kursunda kapatılmasının ardından aileler ve çocuklarımızın sabrı taştı. 20 kişilik göstermelik kurs yaptıklarını anladık, diğer çocukların hakkı ne olacak? Diğer çocuklar kurs açılacak ümidiyle dört gözle bekliyorlar. Kursları ellerinden alınan çocuklar, mezun olan çocuklar, ömür boyu yaşama, eğitime ihtiyaçları varken biz bu şekilde mağdur kaldık. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

Haber: Burak Can