ASAYİŞ HABERLERİ

Kırıkkale’de 8 siber dolandırıcı yakalandı

Kırıkkale’de siber suçlarla mücadele kapsamında 12 dolandırıcılık olayı hakkında işlem başlatılırken, 8 şüpheli yakalandı.

Abone Ol

il Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25-31 Temmuz tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı. Bu kapsamda ekipler, 93 kullanıcı tespiti ve 20 dijital materyal incelemesi yaptı. Ekipler, 8 Nitelikli Dolandırıcılık olayı, 2 Bilişim Sistemini Engelleme Bozma Verileri Yok Etme veya Değiştirme olayı, 1 Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayı, 1 Müstehcenlik olayı ile ilgili işlem başlattı. Ekipler, Siberay etkinliği kapsamında 150 vatandaşı bilgilendirirken, siber dolandırıcılık olayına karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli ve aranması bulunan B.K. ve S.V.’yi yakaladı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “25-31.07.2024 tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce icra edilen çalışmalarda; 93 adet Kullanıcı/Kişi Tespiti yapılmış, 20 adet Dijital Materyal İncelenmiş, 8 adet Nitelikli Dolandırıcılık olayı, 2 Bilişim Sistemini Engelleme Bozma Verileri Yok Etme veya Değiştirme olayı, 1 Adet Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayı, 1 adet Müstehcenlik olayı ile ilgili işlem başlatılmıştır. 1 adet Siberay etkinliği kapsamında 150 vatandaşımız bilgilendirilmiştir.  Ayrıca 6 şüpheli şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmış, B.K. ve S.V. isimli aranan şahıslar yakalanmıştır. Çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Haber: Burak Can