EĞİTİM

Kırıkkale Belediyesi’nden öğrencilere çevre bilinci eğitimi

Kırıkkale Belediyesi, geleceğin teminatı çocuklarımızda çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla öğrencilere geri dönüşüm eğitimi veriyor.

Abone Ol

EĞİTİM VERİLİYOR

Kırıkkale Belediyesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü projede öğrencilerde çevre bilincini aşılamaya çalışıyor. Kırıkkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile okullarda öğrencilerin çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırılmak isteniyor. Belediyeye yeni kazandırılan Mobil Atık Toplama Aracı ile okullarda öğrencilere geri dönüşüm eğitimi verilerek çevre bilincini aşılanıyor.

ÇEVRE DOSTU YAKLAŞIMLAR

Bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli tarafından Geraldine Saran İlköğretim Okulunu öğrencilerine atık ayrıştırma konularında görsel sunumlar ve Mobil Atık Toplama Aracı eşliğinde eğitimler verildi.  Çevre dostu yaklaşımlar konusunda çocuklara bilgi verilerek, geri dönüşümün önemini ve nasıl gerçekleştirileceği konularında eğlenceli ve öğretici eğitimler gerçekleştirildi.

BAŞKAN ÖNAL: TOPLUMUMUZUN BİLİNÇLENDİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, bu tür eğitimleri önemsediklerini belirterek, çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşması gerektiğini vurguladı. Başkan Önal “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza geri dönüşüm ve atık ayrıştırma konularında bilgi vermek, onların çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla bu tür projeleri yaygınlaştırarak çocuklarımız arasında ve toplumumuzda bu bilinci artırmayı hedefliyoruz” dedi.  Program sonunda Çevre Ve Şehircilik İklim Müdürlüğüne yeni kazandırılan Mobil Atık Aracı, okul bahçesinde evlerinde bulunan geri dönüştürülebilir atık maddeleri getiren öğrencilerin getirdiği malzemeleri öğrencilerden topladı.

Kaynak: Kırıkkale Belediyesi