GÜNCEL HABERLER

Kırıkkale ASKF, amatör kulüplerin sorunlarını masaya yatırdı

Kırıkkale’de amatör spor kulüpleri toplandı. Toplantıda, spor kulüplerinin sorunları masaya yatırıldı.

Abone Ol

Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, düzenlediği toplantıyla, Kırıkkale’deki amatör spor kulüpleri ile bir araya geldi. Kırıkkale Gençlik Merkezi’nden düzenlenen toplantıda, Kırıkkale’de bulunan amatör spor kulüplerinin sorunları masaya yatırıldı. Yemek ikramının da olduğu toplantıya, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer, Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş ve Kırıkkale ASKF Başkanı Sırrı Zengin’in yanı sıra, çok sayıda amatör spor kulübü temsilcisi katıldı.

“YILDA 2 BİN 500 ÇOCUK YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırıkkale ASKF Başkanı Sırrı Zengin, amatör kulüp temsilcileri ile tek tek ilgilenerek, onların sorun ve taleplerine kulak verdi. Projeler yürüttüklerini ve projeler kapsamında Kırıkkale’de binlerce genci sporla buluşturduklarını dile getiren Başkan Sırrı Zengin yaptığı açıklamada, “İki yıl önceki ‘Spor Olsun’ projemiz ile alttan çocuk yetiştiriyoruz. Yılda 2 bin 500 çocuğumuzu yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz bir proje çizdik, o dönem projemizi gören herkes hayretler içerisinde kaldı. Biz elimizden geldiği kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Kırıkkale Valiliğimiz himayelerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her zaman siz kulüplerimizin ve sporcularımızın yanında olacağız. Kırıkkale’de sporun gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Kırıkkale Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer, burada yaptığı açıklamada, “Her 100 kişiden 50’sinin oyunu alarak, Kırıkkale Belediyesi’ne gelmiş bulunmaktayız. Yaklaşık 6 aydır da görevdeyiz. Biliyorsunuz şehrimizin çok ciddi problemleri var ve biz bu 6 aylık süre içerisinde problemlerin çözümü için var gücümüzle çalıştık. Ancak, yolla uğraşırken, asfaltla uğraşırken, çöple uğraşırken, hayatın birçok alanını da spor gibi, sanat gibi alanları boş bırakmamak lazım. Çünkü, devam eden, akan bir hayat var. Dolayısıyla, çocuklarımızı, gençlerimizi bu anlamda hem sanatla hem sporla bir arada tutacak şekilde her türlü desteği vermeye, belediye olarak hazırız.” dedi. 

Toplantıda konuşan bir diğer isim de Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş oldu. Müdür Güneş burada yaptığı konuşmasında, “Yeni sezonumuz hayırlı olsun. Türk Sporunun lokomotifi olan futbol bir ilde ne kadar güçlüyse, spor o kadar güçlüdür. Yaptığımız her işi şöyle değerlendiriyorum, ‘bir önceki yıldan daha güçlü müyüz, daha kalabalık mıyız, daha nitelikli miyiz?’ diye. Bir önceki yıldan daha çok kalabalığız, bir önceki yıldan daha çok kulübümüz burada, bir önceki yıldan daha çok sporcumuz var. Demek ki, yaptığımız işler iyiye gidiyor. Mücadeleye devam edeceğiz, bize düşen gayret etmek. Bugün beraber attığımız tohumların bekli 3-4 yıl sonra birlikte harmanını göreceğiz. Biz, an itibarıyla üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Haber: Burak Çalışkan