GÜNCEL HABERLER

Kemal Albayrak’tan yeğeni için ağlatan veda!

Eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, hayatını kaybeden yeğeni için veda mektubu yayınladı. Albayrak’ın mektubu, okuyanları  hüzünlendirdi.

Abone Ol

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü eski memurlarından Emine Gök Karakaya ile Kırıkkale’de yıllarca öğretmenlik yapan Şeref Karakaya’nın oğulları, 32 yaşındaki Onur Karakaya, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti. Genç yaşında vefat eden Merhum Onur Karakaya’nın AK Parti’nin kurucularından eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak’ın yeğeni olduğu öğrenilmişti. Kemal Albayrak, yeğeni için bir veda mektubu yayınladı. Albayrak’ın mektubunu okuyan vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak yayımladığı mektupta şu ifadelere yer verdi;
“GURBETTE HÜZÜN ONUR YEĞENİMİN ARDINDAN,
Kızımı, damadımı, torunumu, ziyaret vesilesi ile yurt dışına gelmiştik. Elbette karşılaşma, hasret giderme, hayatın güzel yanı. İnsan coğrafyasından, ülkesinden, ilinden, ayrılsa da, ayrıldığın coğrafya, ülken, ilin seni bırakmaz. Hüznü de, sevinci de farklı anlarda, bazen de aynı zamanda yaşarsın. Bu insanlığın kaderidir. Hayat; insana, yaşadığın sürece, farklı zaman ve mekanlarda farklı olayları, hüznü de, sevinci de yaşatır. Başa gelince anlarsın bunu. İbret alırız bunlardan. Yurt dışında da olsak, her geçen gün, coğrafyadan haberleri, olayları, ölüm haberlerini, iletişim yoluyla duyuyoruz. Her kim olursa olsun, acısını yaşayanlara ortak olmak insanlığımızın gereğidir. Bu zamanda çok tanıdıkları, yakınlarımızı, hapishanede suçsuz ölenleri, adaletsizliğe uğrayanları, kimsesizleri, Uygur Türklerinin, yok edildiği halleri, Gazze katliamlarını, duyarken, nerede olursa olsun, yaşamı yok etme acılarını, zalimlikleri duyuyoruz, yaşıyoruz. Ülkem adına bu olaylardan kurtuluşun, vicdanlı, merhametli, insanlık adına mücadele edilmesine destek verirken, acı bir haberle, 07.08.2024 Çarşamba gecesi, saat 03.00’de, rahmetli ablamın torunu, Emine ve Şeref’in oğlu, sevgili yeğenim ‘Onur Karakaya’nın’ ölüm haberini duyduk. Anam rahmetli,  torunları severken “yavrumun yavruları” derdi. Her canlıyı sevmek, yardım etmek Allah’ın emridir deyişini duyardık, bunu hatırladım. Yaşlılara, dışarıdan gelen misafirlere ikramı severdi. Mekanı cennet olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor elbette, ölenler, ölümü bilmez, ölüm, kalanların hatırasına geçiyor, yazılıp çiziliyor. Onur yeğenim de, çok sevdiğim, sevgi dolu, iyilik düşünen, herkesin yardımına koşan, girişken 30 yaşında, genç, sık sık görüştüğümüz, haftanın belli günlerinde arayan, mesaj atan, ablamı, annesini aratmayan, yardımsever yeğenimdi. Gurbette hüznü de Onur’un, Hakka yürümesi ile yaşadık. Gelinen yere dönüş,  hepimizin inancı. Zor dönemler bunlar. Hatıraları kaldı aklımızda. Cennet mekanı olsun. Acıları yazmak bile o kadar zor ki, ifadeler yetersiz kalıyor. Yakınım olması vesilesi ile arayan, soran tüm dostlara teşekkürlerimi iletiyorum. Tanrım, hiç kimseye acıları yaşatmasın.
Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi,
Bir gün gelir ki, her şey sona erer,
Ebediyete, hicret eder, bu beden,
Ruhum yükselir, göklere doğru süzülür,
Geride kalan her şeye veda ederim.
Onur da hepimize veda etti, Hakka yürüdü.
Emine’ye, Şeref’e, Oytun’a, arkadaşlarına, geride kalan tüm yakınlarımıza, dostlarımıza, herkese, Allah sabır versin.”

Haber Merkezi