GÜNCEL HABERLER

İhtiyaç sahibi aileler için açılan kurslar ekonomilerine katkı sağlıyor

Abone Ol

Kızılay genel merkezinin başlatmış olduğu Şenlendirme Projeleri kapsamında Kırıkkale İl Merkezi açmış olduğu kurslar ile kentte yaşayan yüzlerce ihtiyaç sahibi kişiye meslek edindirdi. Kızılay yine Kırıkkale’de yaşayan bayanlar için ‘Tığ Örgü Çanta Yapımı’ kursu açtı. Kızılay’ın açtığı ‘Tığ Örgü Çanta Yapımı’ kursu ile 15 kadına kurs vererek meslek edindirecek.

Açılan kursla ilgili bilgi veren Türk Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler, “Türk Kızılay Genel Merkezinin desteklediği Şenlendirme Projeleri kapsamında çalışmalarımız devam ediyor.

Yeni Kursumuz ‘Tığ Örgü Çanta Yapımı’ Kursumuzu başlattık. Sadece balık vermeyeceğiz artık balık tutmayı da öğretiyoruz. Dezavantajlı ailelerin ev hanımlarına mesleki kurs çalışmalarımız devam ediyor. Şimdiye kadar açmış olduğumuz kurslar ile yüzlerce kadınımıza meslek edindirdik. “ Tığ Örgü Çanta Yapımı “ kursumuz ile de amacınız maddi sıkıntı çeken ailelerde ev hanımlarının kendi ev ekonomilerine katkılarını sağlamak”

“Açılan kursta gerekli materyaller yine Kızılay Şubemiz tarafından karşılanıyor. Yani biz meslek öğrettiğimiz insanların bu mesleği icra edip yapabilmeleri içinde gerekli katkıyı Kızılay olarak sağlayacağız. Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezinin açmış olduğu ‘Tığ Örgü Çanta Yapımı’ kursuna katılan bayanlar tel örgü kursu ile meslek sahibi olacaklarının sevinci içinde olduğunu söyleyerek özellikle Kızılay’a kursun açılmasında ki çabalarından dolayı çok teşekkür ettiler.

Haber: Cengiz Selci