GÜNCEL HABERLER

Fatma Tetik, “Hangi anne, doktoruna güvenebilir?”

CHP Kırıkkale Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tetik, yenidoğan çetesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

SGK’den para almak için yenidoğan bebekleri boş yere yoğun bakımda tutan, bu süreçte bazı bebeklerin ölümüne bazılarının ise geri dönülemez sağlık problemlerine neden olan dolandırıcı bir çete, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Tüm Türkiye’de infial yaratan olay sonrası CHP Kırıkkale Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tetik de sessiz kalmayarak yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Tetik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Olur mu! Türkiye'de olmaz öyle şeyler demek isterdim! Ama oldu! Bebek katili çetemiz de var artık! Üstelik canımızı emanet ettiğimiz sağlıkçılar da işin içinde! İhbarların ardı arkası gelmiyor! Buzdağının görünen yüzü bu ise görünmeyen kısmında daha kaç anneye babaya evlat acısı yaşattılar, belirsiz. Para için bebek öldüren bu caniler savcıyı tehdit edecek cüreti kendilerinde bulduklarına göre belli sırtlarını dayadıkları birileri var! O birileri kâh mafyadan kâh devletin içinden. Çürüme var! Kokmaya başladı. Bu koku neden çok az insanı rahatsız ediyor? Bu kadar mı umarsız olduk! Bebekler öldürülüyor bebekler. Daha kötü ne olabilir! Ne halkta ciddi bir tepki ne de hükümette bir istifa.”

“Bakın; yaşlılarımızın elinden evde ölümü de çekip aldık. Hastaneye gidiyoruz bir umut diye ama bir sürü eziyet. Bebekleri para için öldürenler, yaşlılarımızı hayli hayli öldürür, öldürmekten beter eder! Sorgulanması gereken büyük bir kokuşmuşluk var. Sadece anneleri kötüleyen normal doğum videosuna para akıtırken bu sağlık teröristlerine gözünü neden kapattı? Bu nasıl bir ihmal! Hadi bakalım; hangi anne evladını kucağına almak için doktoruna güvenle gidebilir şimdi? Hangi evlat yaşlı anasını babasını güvenle doktoruna emanet edebilir! Devletine güvenmeyen insanların sayısı neden artıyor sanıyorsunuz? Liyakatsiz, torpilli sistem önce milleti çürütür sonra devleti kokutur! Geldiğimiz nokta tam da bu değil mi?”

Haber: Burak Çalışkan