GÜNCEL HABERLER

En düşük memur maaşı belli oldu! İşte memurun alacağı maaş!

TÜİK’in yıllık enflasyonu açıklamasının ardından memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranları da netlik kazandı.

Abone Ol

Kırıkkale de dahil olmak üzere tüm Türkiye’de milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği zam oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda yeni yılda maaşlara yapılacak zam oranları netleşti.

TÜİK Verileri Açıklandı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık ise yüzde 1,64 arttı. Bu artışlarla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranları da belirlendi.

Memur ve Memur Emeklilerine Yüzde 19,31 Zam

Aylık yüzde 1,64'lük enflasyon artışıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaşlarında enflasyon farkı dahil toplam yüzde 19,31 oranında artış olacak. Bu zamla birlikte en düşük memur maaşı 32 bin 960 liradan 39 bin 205 liraya yükselecek. En düşük memur emekli aylığı ise 14 bin 741 liradan 17 bin 586 liraya çıkacak.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 24,73 Zam

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu zam furyasından nasibini aldı. Yapılan hesaplamalara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapılacak.

Zamlı Maaşlar 15 Temmuz'da Yatacak

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacaklar. Bu artışlar, özellikle yüksek enflasyon dönemlerinde maaşların alım gücünü korumak adına büyük önem taşıyor.

Enflasyon Verileri

2024 yılına girildiğinde ocak ayında enflasyon oranı yüzde 54,72 olarak kaydedilmişti. Bu oran şubat ayında yüzde 55,91'e, mart ayında yüzde 57,50'ye, nisan ayında yüzde 59,64'e ve mayıs ayında yüzde 62,51 seviyesine ulaşmıştı. En son açıklanan verilerle birlikte yıllık enflasyon oranı yüzde 71,60 oldu.

Bu yeni zam oranları, memur ve emeklilerin ekonomik koşullar karşısında biraz olsun nefes almasını sağlayacak. Maaşlara yapılan bu artış, özellikle yüksek enflasyon döneminde alım gücünü korumak adına büyük önem taşıyor.

Haber: Sultan Akburu