GÜNCEL HABERLER

Ehliyet affı son gelişmeler! 16.10.2024

Ehliyet affı konusunda 2024 yılı itibarıyla gelişmeler sürerken, vatandaşların af beklentisi devam ediyor.

Abone Ol

Son dönemde, özellikle TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, ehliyet affına dair talepler yeniden gündeme getirildi. Bazı milletvekilleri, trafik cezaları nedeniyle ehliyetine el konulan sürücüler için bir af talebinde bulundu. Bu taleplerin özellikle lojistik sektöründeki şoför sıkıntısını gidermek için önemli olduğu vurgulandı. Kırıkkale de dahil olmak üzere tüm Türkiye’de yaklaşık 1 milyon sürücüyü ilgilendiren bu af teklifinin ölümlü kazalara karışmayan sürücüler için geçerli olması öngörülüyor.

Ancak şu an için hükümetten veya ilgili bakanlıklardan resmi bir açıklama yapılmış değil. Buna karşın, ehliyeti ceza puanından dolayı iptal edilen sürücüler umutla bu affı bekliyor. Özellikle, hız sınırlarını aşan, kırmızı ışık ihlalleri gibi trafik kurallarını ihlal eden sürücüler bu düzenlemeden faydalanmayı umuyor. Öte yandan, alkollü araç kullanan veya ölümlü kazaya karışan sürücüler için af konusu halen belirsizliğini koruyor.

Torba yasaya ilişkin çalışmalar devam ederken, af talepleri X (Twitter) gibi sosyal medya platformlarında geniş yankı buluyor. Sürüş belgelerini kaybetmiş sürücüler, Meclis’ten çıkacak kararı bekliyor.

Haber Merkezi