GÜNCEL HABERLER

DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ

Abone Ol

2023 YILI PLAN VE HEDEFLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kırıkkale Üniversitesi, 2022 Yılını Değerlendirme ve 2023 Yılını Planlama Toplantısı kapsamında akademik birimlerini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeliyle bir araya geldi. Toplantıda Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Avcı ve Dr. Öğr. Üyesi, istatistikî verilerle beraber akademik personel, bölümler, öğrenci sayıları, yapılan akademik çalışmalar ile 2023 yılı plan ve hedefleri hakkında kapsamlı olarak bilgi verdi.

BU EKİP ÇALIŞTIKTAN SONRA YENİ EKİP GÖNDERECEĞİZ

Ülkemizde olduğun gibi tüm dünyada yankı uyandıran elim hadiseden dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Aslan, Kırıkkale Üniversitesi olarak ilk andan itibaren deprem bölgesine yardım faaliyetlerinde bulunduklarını söyleyerek; “Bizim de Üniversite olarak yapacağımız en büyük katkı sağlık personeliyle yapılacak olan katkıydı ve şu an 28 arkadaşımız orada çalıyor. Sağlık personelimiz vardiya usulü ile çalışıyor. Bu ekip çalıştıktan sonra tekrar yeni ekip göndereceğiz”

DEPREMİ YAŞAYAN ÇOCUKLAR VAR

“Biliyorsunuz afet bölgelerinde ilk günler yoğun bir katkı sağlanır fakat sonrasında yoğunluk azalır işte biz de tam bu noktada dönüşümlü şekilde hizmet vererek yardımlarımızın sürekliliğini sağlamış olacağız. Ayrıca enkazda hasar durum tespiti yapmak için de inşaat mühendisliğinden 6 hocamızı gönderdik. Depremde asıl sorun, enkazdan çıkarılan ya da enkazda kalmasa bile depremi yaşayan çocuklar var. Bütün üniversiteler olduğu gibi bizim üniversitemiz de çocuklara rehabilitasyona yönelik olarak, oyunla terapiye yoğunluk verdik. Bunun için de oyuncak gerekiyor. Bu hafta duyurusunu yaptığımız oyuncak kampanyasını başlattık. Katkılarınızı bekliyoruz” dedi.

1500’LÜ SIRALARDAN GİRDİ

Aslan, “Yapılan çalışmalar neticesinde Üniversitemizin görünürlüğü hem ulusal bazda hem de dünya ki sıralama kuruluşları açısından baktığımızda iyi durumda. Üniversitemiz ilk defa dünya çapında bir akademik sıralama kuruluşu olan Times HigherEducation’ın (THE) yaptığı sıralamaya 1500’lü sıralardan girdi. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise ilk 1000’de yer aldık. Bundan sonra yukarı seviyeye çıkabilmemiz sizlerin yapacağı çalışmalara bağlı. Hep birlikte bugünden itibaren 2026 Eylül ayına kadar durmadan çalışacağız. Bugüne kadar yaptığınız katkılar ve emekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantı, Rektör Aslan akademik ve idari personelimizin sorularını cevaplaması ve taleplerini dinlemesi ile sona erdi. Haber: Ersin Atasayar