GÜNCEL HABERLER

CNC Tezgah Operatör kursu açılacak

Abone Ol

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi Şubat ayı olağan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Kırıkkale Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy ve kurs yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tüm işletmeler ziyaret edilecek

Toplantıda UMEM Beceri' 10 kapsamında özel sektörlerin kurs yönetim birimi üyeleri tarafından ziyaret edildiği ve bu ziyaret sırasında işverenlerden alınan talep doğrultusunda CNC Torna Tezgah Operatörü kursu açılacağı kararı alınmıştır. Ayrıca Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında Kurs Yönetim Kurulu üyeleri ekip oluşturarak İlimizdeki tüm işletmeler ziyaret edilerek temininde güçlük çekilen meslekler tespit edilip kurslar düzenlenecektir.

25 TL cep harçlığı

Toplantıda konuşan Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu; 'UMEM projesine katılan kursiyerlerin günlük 25 TL cep harçlığı ile genel sağlık sigortası primleri ve meslek hastalıkları sigorta primleri İŞKUR tarafından ödenecektir.' dedi. Toplantıyla ilgili açıklama yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök; Kırıkkale'de mesleksizlik sorununu İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak çözeceklerini, Kırıkkale'nin yararı için ellerinden ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.