GÜNCEL HABERLER

Bunu da gördük! Kırıkkale Üniversitesi için sahte diploma 25 bin lira!

Sosyal medya üzerinden şahıs veya şahısların, Türkiye’deki her üniversite için sahte diploma hazırlayarak sattığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Sahte diplomaya ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı. Ensonhaber'in haberine göre bazı kişi veya kişilerin, sosyal medya, web sitesi ve Whatsapp üzerinden, Türkiye’deki tüm üniversitelere ve okullara ait sahte diploma hazırlayarak sattıkları ortaya çıktı. Sahte diploma için istedikleri ücretler ise ağızları açık bıraktı.

2023 yılında lisans diploması için 10 bin lira, yüksek lisans diploması için 12 bin lira, ilk ve ortaöğretim diploması için 4 bin lira ve lise diploması için 6 bin lira isteyen şahısların, bu sene fiyatlara yüzde 150 zam yaptığı öğrenildi. Söz konusu şahıslar, sahte diploma isteyen vatandaşlardan, lisans diploması için 25 bin lira talep etti.

Öte yandan şahısların, Türkiye’deki birçok üniversite adına sahte diploma hazırladığı görüldü. Kırıkkale Üniversitesi için sahte diploma talep eden birinin olup olmadığı, söz konusu şahısların ise Kırıkkale Üniversitesi için sahte diploma hazırlayıp hazırlamadığı bilinmiyor. 

Haber Merkezi