SİYASET HABERLERİ

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi

Abone Ol

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Av. Murat Abalı, “Milletimizin tarihinde bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıldönümünün tüm milletimize kutlu olmasını diliyorum. Ağustos ayı, tarihimiz boyunca milletimiz açısından hep önemli olmuştur. Bu nedenle ’’zafer ay’’ olarak anılmıştır. Milli bayramlarımızın, toplumsal birlikteliği ve dayanışmayı güçlendirmek, milli kimliğimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için büyük önem taşıdığı unutulmamalıdır. Bilinmelidir ki; 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sonsuz azminin ve kararlılığının kutlandığı bir bayramdır” dedi.

Abalı, “Bugün bizlere düşen ise bütün yokluklara ve zorluklara rağmen kazanılan bu eşsiz zaferin ardından kurulan Cumhuriyetimize, birlik ve beraberlik içinde bin yıldan buyana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Vatanını en çok seven vazifesini en iyi yapandır’’ sözünden hareketle, bilgisi ve özgüveni ile üstleneceği sorumlulukları başarıyla yerine getirecek, güçlü kadromuzla ülkemize, memleketimize ve vatandaşlarımıza hizmet etmek en büyük arzumuzdur” ifadelerini kullandı.

Abalı, “Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan bu cennet vatanın ilelebet payidar olabilmesi için milletimizin gösterdiği fedakârlık ve mücadele azminden ilham alarak, bu kutsal topraklara sahip çıkmak da boynumuzun borcudur. Bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Manevi huzurlarında, aziz milletimizin ve bütün kahramanlarımızın mukaddes hatıralarını yâd ediyor, Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum. Onlara ve emanetlerine layık olmak gayretinde olduğumuzu da bu vesile ile ifade etmek istiyorum” dedi.

Haber: Halil İbrahim Bozkurt