EKONOMİ

3600 Ek Göstergede Son Durum! 3600 Ek Göstergede Gözler Meclis'te

Milyonlarca memurun uzun süredir beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin süreç devam ediyor. Özellikle birinci dereceye yükselen kamu görevlilerini kapsaması planlanan düzenleme için gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrilirken, henüz yasalaşmış bir düzenleme bulunmuyor.

Abone Ol

Hükümetin daha önce açıkladığı vaatler arasında yer alan düzenlemenin, mevcut 3600 ek gösterge kapsamı dışında kalan birinci dereceye yükselmiş memurları da kapsaması hedefleniyor. Düzenlemenin hayata geçmesi halinde şef, tekniker, veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ), memur ve benzeri unvanlarda görev yapan 500 binden fazla kamu çalışanının ek göstergeden yararlanması bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi yürürlüğe girdiğinde, memurların emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerinde artış sağlanacak. Düzenleme, aktif görevde bulunan memurların yanı sıra şartları taşıyan emeklileri de doğrudan etkileyecek.

Öte yandan, son günlerde TBMM'de görüşülen torba yasa içerisinde 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğü belirtilirken, düzenlemenin ne zaman yasalaşacağına dair resmi bir tarih açıklanmadı. Sendikalar ve memur konfederasyonları da sürecin hızlandırılması yönündeki çağrılarını sürdürüyor. Yetkililerden yapılacak resmi açıklamalar ve Meclis'teki görüşmelerin ardından düzenlemenin kapsamı ile yürürlük tarihi netlik kazanacak. Şu an itibarıyla 3600 ek gösterge konusunda kesinleşmiş yeni bir yasa veya Resmî Gazete'de yayımlanmış düzenleme bulunmuyor