6 Şubat'ta meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesini bu sefer dırtına vurdu. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nun koordinatör vali olarak görev yaptığı Pazarcık'ta meydana gelen afet nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirmiş 50 kişi yaralanmıştı. Akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle çatılar uçmuş, çadırkentler zarar görmüştü. Afet sonrası Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu koordinesinde tüm ekipler saha çalışmalarına başladı. Eski Kırıkkale Valisi AFAD Başkanı Yunus Sezer'de, afet sonrası bölgede yapılan çalışmalara katıldı.

VALİ TEKBIYIKOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Koordinatör vali olarak bölgede görev yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, hortumun ardından hem gerekli müdahaleyi yaptıklarını, depremzedelerin en kısa sürede tekrar çadır ve konteynerlerine yerleştirileceğini kaydetti. Vali Tekbıyıkoğlu, şunları söyledi:

"Saat 16.00 itibariyle ilçemizde bir dolu yağışı ve peşinden hortum felaketi yaşandı. Şu an itibariyle 40 civarında bir yaralımız var. Bunların 6 tanesinin durumu biraz daha ağır, 2 tanesinin durumu nispeten diğerlerine göre daha fazla ağır. Bütün arkadaşlarımızla beraber sahaya çıktık. Yaklaşık 170 tane çadırımızda hasar gözüküyor. Bunları hızlı bir şekilde gün içerisinde tekrar yenileyip afetzede vatandaşlarımızı tekrar içerisine yerleştirmeyi ve mağduriyeti azaltmayı planlamaktayız.

Ama hakikaten benim de şu ana kadar gördüğüm enteresan felaketlerden bir tanesi. Dev arabaları devirecek kadar, özel yapım konteynerleri devirecek kadar, çatıları birkaç yüz metreye taşıyacak kadar büyük rüzgar faaliyeti ilçemizde vuku buldu. Geçmiş olsun, inşallah kötü bir haber almadan ufak tefek yaralılarımızla beraber bu işi salimen ardımızda bırakırız diye düşünüyorum."

BAKAN KOCA: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 50 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde aniden çıkan hortum ve sağanak yağış nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan çadır kentte sağanak yağış ve rüzgâr nedeniyle 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 50 kişi yaralanmıştır. Yaralılardan herhangi birinin şu an ciddi sağlık sorunu bulunmuyor. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Başımız sağ olsun" dedi.

BAKAN KİRİŞCİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şiddetli fırtınadan zarar gören Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Rüzgara kapılan çocuk, balkon demiri arasında mahsur kaldı Rüzgara kapılan çocuk, balkon demiri arasında mahsur kaldı

Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen fırtınada hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Bakan Kirişci, paylaşımında "Kahramanmaraş Pazarcık’ta bugün meydana gelen şiddetli fırtına sonrası bölgede incelemelerde bulunduk. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürüyor." ifadesini kullandı.