İKİ AY İÇERİSİNDE KAYDOLUN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu kapsamında sanayi işletmesi olarak değerlendirilen ve en az bir işçi çalıştıran işletmelerin, sanayi siciline kayıt yaptırmaları, yasal bir zorunluluk olduğunu söyleyerek, “Yeni kurulan sanayi işletmeleri en geç iki ay içerisinde sanayi siciline kaydolmak zorundadırlar”

 

KAYIT YAPTIRMAYANA İDARİ PARA CEZASI

“Sanayi işletmelerimize kolaylık bakımından firmalar, 2015 yılı Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini, 30 Nisan 2016 tarihine kadar Bakanlığımızın www.sanayi.gov.tr web adresinin “e-hizmetler” menüsünden “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” nden girebilirler. Süresi içerisinde Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen ve sanayi siciline kayıt zorunluluğunu yerine getirmeyen firmalara 2016 yılı için 881,00 TL. idari para cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır”

 

DESTEKLERDEN YARARLANIN

‘Sanayi Siciline kaydolmak, sanayi işletmelerine birçok avantaj sağlamaktadır´ diyen Şahin, “Sanayi Siciline kayıtlı olan işletmeler; İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar. Elektrik ücretlerini Sanayi Abonesi Tarifnamesinden yararlanmak suretiyle yaklaşık % 20 daha ucuz öderler. Kamu ihale Kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar”

 

Yeşilay, Kırıkkale’de bisiklet turu düzenleyecek Yeşilay, Kırıkkale’de bisiklet turu düzenleyecek

SANAYİ SİCİL BELGELERİNİZİ ALIN

“İşletmelerin Sanayi Sicil Belgesinin sağladığı faydalardan yararlanabilmeleri, ilimizin sağlıklı ve güncel sanayi envanterinin çıkartılabilmesi bakımından sanayi işletmelerinin İl Müdürlüğümüze müracaat ederek Sanayi Sicil Belgesi almaları gerekmektedir. Kayıtlı işletmelerin ise Yıllık İşletme Cetvellerini en geç Nisan ayı sonuna kadar internet üzerinden “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” ne girmeleri gerekmektedir” dedi.