ÖNAL VALİ VE YİBO´YU ZİYARET ETTİ

CHP´li Milletvekili Önal, şehir merkezi ile ilçe ve köylerden gelen daha çok parçalanmış aileler ile yoksul ve gelir düzeyi düşük aile çocuklarının eğitimini sağlayan, Kırıkkale´nin tek Yatılı Bölge Okulu olan Hüseyin Kahya Yatılı Bölge okulunun kapanmaması için Vali Yunus Sezer´i ziyaret edip, konu hakkında bilgi aldı. Vali Sezer´i ziyaretinin ardından YİBO´ya geçen Milletvekili Önal, öğrenciler, veliler ve okul yöneticileri ile bir araya geldi.

 

HATADAN BİRAN ÖNCE DÖNÜLÜR

Burada bir açıklama yapan Önal, “Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Okulu şehrimizde gerek eğitim gerekse de spor dalında bir çok üstün başarılara imza atan bir okuldur. Bu sebeple kapatılması, şehrimiz açısından telafi edilmesi olanaksız bir durum oluşturacaktır. Velilerimiz ile öğrencilerimizin haklı seslerinin duyulması, Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Okulu´ nun kapanmaması için Milli Eğitim Bakanlığı´na soru önergesi verdim. Umarım bu çağrımız karşılık bulur ve bu hatadan biran önce dönülür”

 

Kene ısırıklarına dikkat! Öldürebilir Kene ısırıklarına dikkat! Öldürebilir

TBMM BAŞKANLIĞI´NA SORU ÖNERGESİ VERDİ

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın 98. Maddesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü´nün 96 ve 99. Maddeleri uyarınca gereğinin yapılasını saygılarımla arz ederim. Türkiye nüfusunun değişim hareketleri Cumhuriyet´in ilanından bugüne kırsaldan kente doğru bir seyir izlemiştir. Buna paralel olarak köylerdeki okul sayıları azalırken kentlerdeki okul sayıları gittikçe artmıştır. Bununla birlikte kırsaldaki eğitim ihtiyacını karşılamak üzere farklı alternatifler geliştirilmiş, nüfusu az olan ve okulu bulunmayan yerleşim birilerinde eğitim ihtiyacı Yatılı Bölge Okulları (YBO) ve taşmalı eğitim ile temin edilmeye çalışılmıştır. Belli kriterlere göre eğitim yapan Yatılı Bölge Okullarında öğrenci kabulünde zaman zaman değişikliklere gidilmiştir”

 

ÇOCUKLARI AYIRT ETMEDİ

“Şehir merkezi ile kırsal bölgelerde yaşayan daha çok parçalanmış aile çocukları ile yoksul ve gelir düzeyi düşük öğrencilere hizmet veren YİBO´larda bireylerin daha mutlu ve çevresi ile uyumlu olması amaçlanmış, aynı zamanda da bu öğrencilerin spor, sanat ve temel derslerle desteklenerek topluma kazandırılması hedeflenmiştir. Bu amacı gerçekleştirebilmek için okul yöneticilerinden öğretmenlere ve yardımcı personele kadar tüm yetkililerimiz üstün gayret ve fedakarlıkla çalışmış, yatılı bölge okullarında okuyan öğrencileri kendi çocuklarından ayırt etmemişlerdir. Aile ortamının kurulduğu ve yaşatıldığı bu okullarda birçok öğrencimiz hem akademik hem de spor dalında sayısız başarıya imza atmışlardır. Bu kapsamda Kırıkkale ilimiz Yahşihan ilçemizde bulunan ve kapatılması gündemde olan Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Okulunda iki öğrencimiz fen lisesini, birçok öğrencimizde iyi eğitim veren liseleri kazanmışlardır”

 

BİR ÇOK BAŞARIYA İMZA ATILDI

“Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Okulu spor aktiviteleri ve öğretmenlerimizin kurduğu spor kulüpleri sayesinde 1 öğrencimiz uzun atlamada Türkiye 3 üncülüğü, Ampüte milli takımımıza 1 milli oyuncu, okey milli takımımıza da 3 tane öğrenci yetiştirmiştir. Yine bu okulumuz Kırıkkale de birçok branşta kupalar kazanmış ve dereceler elde etmiştir. Böyle bir okulun kapatılması yanlış bir karardır. Sürpriz bir şekilde YİBO´ların kapatılma kararının altında güvenlik ve aile meselesi olduğu AKP iktidarı tarafından söyleniyor olsa da YİBO olarak yıllarca görev yapan okul ve pansiyon binalarının satışı yolu ile iktidarın tükenen gelirlerine kaynak yaratmaya çalıştığı iddiaları kamuoyunda yer almaktadır. Kırıkkale Yahşihan ilçemizde uzun yıllardan beri hizmet veren Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Okulumuzun kapatılması kararı ile ilgili olarak okulda öğrenim gören öğrencilerin ailelerine bilgi verilmediği gibi kapatma kararını en son öğrenciler ve öğretmenler duymuştur. Okulların açılmasına az bir zaman kala tüm ailelerin, öğrencilerin ve tüm okul çalışanlarının mağduriyet yaşayacağı aşikardır” dedi.

 

BUNA GÖRE;

1- Kırıkkale ilimiz, Yahşihan ilçesi sınırlarında bulunan Hüseyin Kahya (YİBO) Yatılı Bölge Okullunun kapatılacağı iddiaları doğru mudur?

2- Yahşihan ilçemizde bulunan Yatılı Bölge Okulumuz hakkında kapatma kararı alınırken, halen ilgili okulda eğitim gören öğrencilerimiz ile fedakarca görev yapan, bu çocukları kendi çocukları gibi gören öğretmenlerimizin görüş ve bilgisine başvurulmuş mudur?

3- Kırıkkale de sadece bir tane bulunan, temel amacı parçalanmış aile çocukları ile dar gelirli yurttaşlarımızın çocuklarının eğitimini amaçlayan Yatılı Bölge Okulunun kapatılması ile ortaya çıkacak veli, öğrenci ve çalışanlarımızın mağduriyeti nasıl telafi edilecektir?

4- Kırıkkale de bulunan yatılı bölge okulunun kapatılmasıyla bu yerleşkede bulunan bina, pansiyon, yemekhane ve dersliklerin akıbeti ne olacaktır?

5- Okulların açılmasına az bir zaman kala bu konuda gerekli araştırma ve çalışma yapılmadan bir oldu bitti ile üstelik alel acele alına kapatma kararı ne kadar doğrudur?

 

Haber: Kenan Kuzucu