BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 14 Mart´ta Kırıkkale ve ilçelerinde kimlik kartı başvurularının alınmaya başlanacağı belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “TCKK elektronik ve görsel olarak birçok güvenlik unsurunu barındırmakta olup, tüm iletişim altyapısı Tübitak UEKAE tarafından geliştirilen kriptolarla korunan TCKK´nın içerdiği bilgilere art niyetli ulaşılmasının önüne geçilmiş böylelikle taklit edilmesi ve kopyalanması imkânsız hale getirilmiştir”

 

TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

“TCKK, yeni dünyanın gelişmelerine paralel olarak hayatımıza teknolojik gelişmelere uygun ve güvenli kimlik doğrulama alanında sayısız fayda sağlamakla birlikte, aynı zamanda yeni kullanım alanlarına açık bir mimaride tasarlanmış olup temaslı ve temassız yongaya (çip) sahiptir. Vatandaşlarımızın kimlik ve biyometrik verileri yüksek güvenlikle muhafaza edilmektedir. Uluslararası standartlar, uyumluluk esasları ve güvenlik kriterlerine sahip olarak TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli işletim sisteminin kullanıldığı kimlik kartı, bu özelliğiyle milli bir güvenliği de beraberinde getirmektedir. Kimlik Bilgilerimizin hem ulusal hem de uluslararası seviyede güvenliğini sağlamak amacına hizmet eden milli işletim sistemi, uluslararası tüm güvenlik testlerinden başarıyla geçmiştir”

 

EN YAKIN MÜDÜRLÜKLERİNİZE BAŞVURUN

“Kimlik Kartınızı almak için yurt içinde İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Size en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat edebileceğiniz gibi, herhangi bir İlçe Nüfus Müdürlüğünden de başvurunuz gerçekleştirebilecektir”

 

EKİMLİKRANDEVU.NVİ.GOV.TR

“Başvuru için yerleşim yeri adresinin veya nüfusa kayıtlı olan yerin Kırıkkale ili veya ilçeleri olması gerekmektedir. Kimlik kartı başvuruları internetten yada çağrı merkezinden randevu alınarak yapılabileceği gibi randevusuz da ilçe nüfus müdürlüklerine yapılabilecektir. Randevu almak için ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresine başvurabilir, yada Alo 199 numaralı çağrı merkezinden alınabilecektir”

 

KİMLİK KARTI 15 TL

Sürücüler dikkat! Tüm EDS’ler çalışıyor Sürücüler dikkat! Tüm EDS’ler çalışıyor

“Başvuru için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenecektir. Kimlik Kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL, Değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL ve Kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 TL´dir. Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında tahsil edilir. Kimlik kartınızın hangi aşamada olduğunu internet üzerinden veya çağrı merkezinden takip edilebilecektir”

 

PTT KARGO İLE TESLİM EDİLECEK

“Kimlik kartı hazırlanarak, başvuru sırasında belirttiğiniz adrese PTT kargo ile teslim edilecektir. Başvurunuz sırasında kapalı bir zarf içerisinde verilen kimlik doğrulama amacı ile kullanılacak olan PIN şifrenizi, güvenliğiniz açısından kimlik kartınızı teslim aldıktan sonra nüfus müdürlüklerinde bulunan kiosklan kullanarak değiştirebilecektir. Kimlik kartınızı kaybetmeniz halinde Alo 199 numaralı çağrı merkezimizi arayarak bildirmeniz ve en kısa sürede nüfîıs müdürlüğüne yeni kimlik kartı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. İlk olarak yerleşim yeri veya Nüfus Kaydı Kırıkkale İli ve İlçelerinde olanlar başvurabilecektir” dedi.