UĞRUNA NİCE CANLAR VERDİK

Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Sulakyurt Belediyesi Konferans Salonu´nda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Fikret Dağ, 'Uğruna nice canların verildiği, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımız ve bayrağımız kolay elde edilmedi. İstiklal Marşını okuduğumuzda milli şairimiz hepimize önemli görevler, vazifeler yüklemiştir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklar şehit kanlarıyla sulanmış ise bizim de canımızı bu vatan ve toprağa feda etmemiz gerekiyor. Bu vesile ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan hain emellere Allah fırsat vermesin. Teröristlerle çarpışan güvenlik güçlerimize de Allah yardım etsin. Bu devlet ve millet hepimizin' dedi.

 

AKİF´İ ANLAMAK

Programa konuşmacı olarak katılan Gençlik ve Spor Bakanı Müşaviri Selim Cerrah da Mehmet Akif Ersoy´un Kur´an´ın gölgesi altında büyüyüp mektepli ve medreseli bir semtte yetişen önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi. Akif´i anlamak için onun eseri olan 'Safahat'ın daha iyi anlaşılması gerektiğini belirten Cerrah, 'Bu millet istikbale, bütün insanlığın barışına, huzuruna ve kardeşliğine aşık bir millettir. İstiklal Marşı, bu milletin birliği mutabakat metnidir. Bütün bu millet fertlerinin üzerinde mutabakata vardığı, anlaştığı yegane metin İstiklal Marşı´dır. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy ölüm döşeğinde iken 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' demiştir. Yani bu millet bir daha istikametini kaybetmesin diye dua etmiştir' dedi.

Bahşılı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı Bahşılı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

 

VATANINI SEVEN

Cerrah, Akif´in gençlikten bazı isteklerinin olduğunu hatırlatarak, 'Akif gençliğin imanlı, vatanını seven ve vatanına aşık olan, müspet ilimlere önem veren, kendine ve milletine güvenen, zulme baş kaldıran, birleştirici, çalışkan ve işini güzel yapmasını bilen bir gençliğin inşasını arzulamıştır' ifadelerini kullandı. Programda öğrenciler tarafından şiir, oratoryo gösterileri ve diğer etkinlikler yapıldı. Kaymakam Dağ, programın hazırlanmasında emeği geçen Edebiyat Öğretmeni Fulya Öztürk, okul yetkilileri ve öğrencilere teşekkür etti.

 

Programa, Kaymakam Dağ´ın yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şafak Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, kurum müdürleri, öğretmen öğrenci ve vatandaşlar katıldı.