FRANSA´DAN GETİRİLİP, KIRIKKALE´DE KARANTİNAYA ALINAN TIR ŞOFÖRÜDEN ÜLKEMİZE ÖVGÜ

Bunalımdaki şahıs otoparkta intihar etti Bunalımdaki şahıs otoparkta intihar etti

Ülkemiz cennet

Fransa´dan Kırıkkale´ye getirilen 144 kişi, corona virüs tedbirleri kapsamında, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda karantinada kalmaya devam ediyor. Yurt misafirlerinden TIR şoförü Taner Öztan, 'Fransa´da gerçekten çok zor günler geçirdik. Ekmek, su, market, her şey sorundu. Ülkemiz cennet' diye konuştu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAYIMLADI

Fransa´da bulunan 144 Türk vatandaşını taşıyan uçak, 3 gün önce Ankara Esenboğa Havalimanı´na indi. Kafile, buradaki sağlık kontrollerinin ardından 7 otobüsle polis eşliğinde Kırıkkale´ye geldi. Corona virüs tedbirleri kapsamında, Hatice Hanım KYK Kız Öğrenci Yurdu´na getirilenler, burada da ateş ölçümleri yapıldıktan sonra yurtta tek kişilik olarak hazırlanan odalara yerleştirildi. Fransa´da çalışan TIR şoförü Taner Öztan, yaşadıklarını çektiği video ile sosyal medya hesabından anlattı.

´BAŞKONSOLOSUMUZ YANIMIZA KADAR GELDİ´

Taner Öztan, Fransa´da mahsur kalan Türk şoförlerden birinin kendisi olduğunu söyleyerek, 'Fransa´da 1-2 hafta beklemek zorunda kaldık. Gerçekten çok zor günler geçirdik. Ekmek, su, tuvalet, market, her şey sorundu. Devletimizden yardım istedik; CİMER´e, Başkonsolosluğumuza yazdık. Başkonsolosumuz, yanımıza kadar geldi, sıkıntılarımızı yerinde dinledi. Sonrasında birkaç gün içinde uçak ayarlandı, bizlere haber verildi. İki otobüsle Marsilya´daki havalimanına geldik. Havalimanında kimse yoktu. Fransız vatandaşları dahi yoktu. Marsilya´da kapalı bir alanda yaklaşık 140 kişi bekledik. Marsilya´dan Esenboğa Havalimanı´na gelene kadar aradaki farkı o zaman anlayabildik. Uçaktan daha inmeden Türkiye´nin sağlık personeli, uçaktaki yolculara geldi. Tek tek ateş ölçümü yaptı, termal kameralarla bakıldı, sonrasında maske dağıtıldı. 7 otobüsle Kırıkkale´deki bu yurda geldik' diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER YAĞDIRDI

Yurttaki odaların önceden hazırlandığını, her şeyin eksiksiz olduğunu belirten Öztan, 'Odalar tertemiz. Günde 3 öğün yemeğimiz kapıya kadar geliyor. Ülkemiz cennet. Cumhurbaşkanı´mız başta olmak üzere bakanlarımıza, Fransa´daki Başkonsolosluğumuza, buraya geldiğimiz günden itibaren bizimle ilgilenen sağlık personeline, emniyet personeline, yurt çalışanlarına gerçekten teşekkür ederiz' dedi.