AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Kongresini Çiçek düğün salonuda yaptı. Kongreye Ak parti Genel Başkan yardımcısı Beşir Atalay'ın yanı sıra Koordinatör Milletvekili Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Genel meclis Başkanı Şerafettin Atalay İlçe belediye Başkanları, parti il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti güçlü Türkiye'dir

İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Mustafa Babyiğit kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Babayiğit ' Üstünüz, bahtiyarız, mesuduz. Milletimize umut olmaya ve güven olmaya devam edecektir. AK Parti güçlü Türkiye'dir. AK Parti hepimize emanettir. Biz emanetimize sahip çıkmalıyız. Genel merkezimiz bize ne vazife verirse biz onu yaparız. Makamlar Allah tarafından verilen bir nimet olduğu gibi birde imtihandır. İnşallah biz bugüne kadar çok çalıştık ve hoş bir seda bıraktığımızı düşünüyoruz. Biz kendi içimizde kardeşlik ve birlik beraberlik içinde olmalıyız. Hava, hırs insanı zarara götürür. Her şey benim olsun düşüncesi insanı kötü yerlere götürür.Ben bugüne kadar bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu

Önal, “Gün sonunda bizim de hesap vermemiz gerekecek” Önal, “Gün sonunda bizim de hesap vermemiz gerekecek”

Genel siyaset sürecek

Kongreye tek aday olarak giren Enver Kılıç yaptığı konuşmada kendisini kısaca tanıttıktan sonra bu göreve talip olarak bayrak yarışına girdiklerini şahsi menfaatleri bir kenara bırakarak toplumun menfaatleri doğrultusunda çalışacaklarını söyledi. Kılıç ' Bugünü değil yarınların düşünerek partimizin sürdürdüğü genel siyaseti sürdüreceğiz. Batıla karşı hakkın yanında olacağız. Partimizin kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü millete hizmet yolculuğunda bizde ilahi rızası gözeterek hizmete talibiz. Geneml kurlunu hayırlara vesile olmasını diliyorum' şeklinde konuştu

Üç Milletvekili göndereceğiz

Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Mardin Milletvekili Kırıkkale İl Koordinatör Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Mürsel Akçay yaptı. Akçay Kaletepe ve Yeni mahallede delege seçimlerini yapıldığıilçe kongrelerine Yahşihan ile başladıklarını bugünde merkez ilçe Başkanlığının kongresi yapıldığını ifade etti. Akçay ' Kırıkkale tarihinin biz en yüksek oyunu aldık. Kırıkkale halkı AK Partiye destekleri devam edecektir. 2015 seçimlerinde de destekleriniz devam edecektir. Biz inanıyoruzki 2015 seçimlerinde 3 tane milletvekilimizi meclise yollayacağız' ifadesini kullandı.

Bütün seçimlerden galip çıkıyoruz

Kırıkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı konuşmada AK Partinin birlik ve beraberlik yüzünden tüm seçimleri kazandığının altını çizerek ' Bütün seçimleriden galip çıkıyoruz. Özellikle bugün görevi devir edecek merkez ilçe başkanımız Mustafa Babağit'e teşekkür ediyorum ,şükranlarımı sunuyorum. Merkezi ilçe adayımız Enver Kılıç'a da başarılar diliyorum. Biz büyük bir aileyiz ve daha da büyüyeceğiz' ifadesini kullandı.

Enerjimizi hizmet için kullanıyoruz

AK Parti Milletvekili Ramazan Can yaptığı konuşmada AK partide kongrelerin bir bayrak yarışı olduğunu bugüne kadar hizmet eden herkese teşekkür ederek 'AK parti olarak Kırıkkale'de birlik berabererlik hakim. Enerjimizi Kırıkkale'de hizmet etmek için kullanıyoruz. Bu uyum sayesinde Kırıkkale'ye güzel hizmetler geldi. Enver Kılıç bu koltuğu çok iyi taşıyacaktır. Önemli olan kubbede güzel izler bırakabilmek' şeklinde konuştu.

Anayasayı değiştirmek istiyoruz

Milletvekili Oğuz Kağan köksal yaptığı konuşmada ortamdan dolayı çok mutlu olduğunu partide birlik olduğu söyledi. Köksal 'AK Parti'nin 2015'tede 2023'tede hep başarıyla çıkaracaktır. Kırıkkale büyük şehir değil. Ama biz Kırıkkale'yi biz büyükşehir kabul ediyoruz. Bizim kongrelerimiz hep böyle güzel bir şekilde yapılacak. 2015 seçimi çok önemli . 2015 seçimlerinden önce çok büyük değişmler oldu .2015 seçiminde çoğunluk istiyoruz. Bu çoğunlukla AK Parti olarak anayasayı değiştirmek istiyoruz' ifadesini kullandı.

Yeni Türkiye

Kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Beşir Atalay kongre takviminni devam ettiğini Ak Parti olarak bugün yüzün üstünde kongre gerçekleştirdiklerini ifade ederek 'Parti yöneticileri olarak her cumartesi Pazar herbirimiz başka yerdeyiz. Bizde şu vardır. Durmak yok yola devam. Kırıkkale'yi ilçelerini çok iyi tanıyan Mardin Milletvekili Gönül hanıma çok teşekkür ediyorum. Yahşihan'a da hayırlı olsun. Orda da seçim yaptık. AK Parti dönemi eski dönemin partisi, yeni dönemin inşa dönemidir. Yeni Türkiye'de alacağımız çok mesafeler vardır. Kurucu Başkanımızı köşke gönderdik. Yeni bir yönetim kurduk .Yeni Türkiye'yi yaparken ne yaptık. Her şeyden önce demokrasiyi vesaletin önünden kurtardık. Siyaseti başkalarının belirleyicileri olmasından kurtardık. Özgürlük alanlarını genişlettik. En önemli tespitimiz. Eski Türkiye baskı dönemiydi . Baskılar dönemiydi. Kimi inancı gereği kendi ibadetini yamıyordu. Biz şunu görüdük eski Türkiye'de vatandaşların devlete güveni kalmamıştı. AK parti olarak biz bu güveni kazandırdık. Özürgürlük hareketini başlattık. Bu 13 yılık dönemde çok çalışanlardan biriyim. Bütün kurumlarda hanım kardeşlerimiz bir kıyafet sıkıntısı çekmiyorsa bu sizin eseriniz. Her alanda hayatımızın standartı yüksetik' ifadelerini kullandı.

İnsanlar değişir ama hareket yürür

Atalay 'Bizim ortamımızda her şey konuşulur ama sonunda bir karar çıkınca hepimiz o kararın etrafında kenetleniriz. Değerli kardeşim, meslektaşım, sevgili arkadaşım Davutoğlu, genel başkanımız ve başbakanımız oldu. Şimdi hepimiz onun etrafında kenetlendik, yolumuza devam ediyoruz. Kişiler gelir gider. Dava ebedidir. İlkelerimiz, davamız vardır. Ak Parti kutlu bir harekettir. Orada nefisler ikinci plandadır. Aynen ilçede olduğu gibi Genel Merkez`de de insanlar değişir ama hareket yürür. Samimiyet, dava ahlakı bunu gerektirir. Çalışıyoruz, daha fazla çalışacağız inşallah. Bu, bizim hayatımız, ülkemiz ve davamız. Biz, Türkiye`yiz. Ak Parti, Türkiye`dir, Türkiye partisidir. Belirli kesimin, etnik grubun, bölgenin falan partisi değiliz. Bunu içimize iyi sindirelim. Her ilde, ilçede, beldede varız. Ülkenin her adımında, karışında varız ve olacağız' dedi.

Kılıç seçildi

Konuşmalardan sonra yapılan seçim yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Enver Kılıç AK Parti yeni Merkez İlçe Başkanı oldu.