Aşırı yağışlar tarım arazilerine zarar verdi Aşırı yağışlar tarım arazilerine zarar verdi


SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ATILAN ADIM YOK

CHP´li Ahmet Önal, Yenimahalle´de TOKİ bloklarında ikamet eden site yönetimi, yöneticiler ve daire sahipleri ile bir araya geldi. Sorunları yerinde dinleyen Ahmet Önal, vatandaşların mağdur olduğunu söyleyerek, “Sorunların çözümü için atılan adım yok. Bu konuda da yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

 

MANZARA KARŞISINDA ŞOK OLDUM

Yenimahalle 1. Kısım 2. Etap TOKİ Bloklarında 396 tane konutun olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Önal, şu ifadelere yer verdi: “Birçoğunu gezdik, etrafı gezdik, alt yapı eksikliklerine baktık, hayretler içerisinde kaldık. TOKİ yapmış teslim etmiş fakat binaların birçoğunun problemleri çözülmemiş. Basınç düşürücü vanaları eksik, şartlara ve talimatlara uygun değil. Hiroforlar çürümüş. Hiroforlar olması gereken özelliklere sahip değil. Vatandaşların kullandığı suyu veren hiroforlar içi küflenmiş, boruları küflenmiş tel tel dökülüyor. Baktım gördüm manzara karşısında şok oldum”

 

MERDİVENLER, ENGELLİ GİRİŞLERİ ÇÖKMÜŞ

“Yetkililer ve yöneticiler problemlerini anlattıklarını, Belediyeye gittiklerini, CİMER´e yazı yazdıklarını, yüklenici firmaya problemlerini anlattıklarını söylüyorlar. Ama aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen sorunlarının çözülmediğini söylüyorlar. Gerçekten gezip bakıyorum aynı yer 10 defa kazılmış. İki gün problem çözülmüş,  ertesi gün aynı sorunlar devam ediyor. Bakın peyzaj alanları var. Binlerce ağaç var. Devlet binlerce ağaç ve bitki dikmiş. Fakat sulama yapılmadığı için hepsi kurumuş, özelliğini kaybetmiş. Kilit parkeler çökmüş, bina etrafı mıcırla doldurulması gerekirken, hafriyat malzemeleri ile doldurulmuş. Toprakta zamanla yağmur sularının dolması sonucu çökmüş. Bina girişlerindeki merdivenler engelli girişleri çökmüş”

 

PROBLEMLER GİDERİLEMEMİŞ

“Milyonlarca lira para harcanmış. Milyonlarca lira kamu kaynağı buraya aktarılmış. Gördüğüm kadar problemler giderilememiş. Site yönetimi daire sahiplerinden topladığı aidatlar ile bu problemleri çözmeye çalışmış fakat yapamamışlar. Buradan yetkililere sesleniyorum. Liyakatli, görevli konuyu bilen insanlar buraya gelsinler ve Yeni Mahalledeki TOKİ´yi gezsinler eksikleri görsünler ve biran önce çözsünler. Çözülmezse daha büyük sıkıntılar meydana gelir” diye konuştu. Haber: Çağlar Atmaca