İlimiz tarımı ve hayvancılığın geliştirilmesi için Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan ortak akıl toplantıları devam ediyor. Toplantıya Ticaret Borsa Başkanı Harun Sümer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale MYO Müdür Yardımcısı Doç Dr Taşkın Erol, DSİ Şube Müdürü Osman Çiçekdağ, TMO Şube Müdürü Muharrem Belen, İl Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç, Kırmızı et üreticileri Birlik Başkanı Yusuf Bostancı,  Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik,  Ziraat Odası temsilcileri, Kırsal Kalk ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin ve teknik elemanlar katıldı

Tarım kalkınmaya katkı sağlayacaktır

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Ticaret Borsa Başkanı Harun Sümer; İlimizin çok önemli bir konumda olduğunu, mevcut konumda tarım ve hayvancılık konularında kamu ve tarımsal örgütlerin işbirliğiyle var olan sorunların ortaya konularak bunların çözümünün sağlanması ve ayrıca tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak alınabilecek ilave tedbirlerle Kırıkkale’nin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söylemiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale’nin mevcut tarım yapısı ve tespit ettikleri sorunlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantıda DSİ Şube Müdürü Osman Çiçekdağ; Kırıkkale’de yapılmış ve inşası devam eden sulama yatırımlarının mevcut durumu ve işletmede yaşanılan sorunlar hakkında katılımcıları bilgi verdi.Birlik ve Oda Başkanları kendi temsil ettikleri yetiştiricilerin yaşadıkları sorunları anlatarak sorunları çözülmesi ve gerekli tedbirlerin alınması halinde ilde hayvancılığın gelişiminin hızlanacağını vurguladılar.Kırıkkale Ünv. Kırıkkale MYO Müdür Yrd Yardımcı Doç Dr Taşkın Erol; Üniversite olarak tarım ve hayvancılık konularında üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını söyledi.

Tedbirler görüşüldü

Kredi notu nasıl yükseltilir? Kırmızı kalem nasıl silinir? Kredi notu nasıl yükseltilir? Kırmızı kalem nasıl silinir?

Toplantıda katılımcılar tarafından Kırıkkale’nin mevcut tarımsal yapısı ele alınarak tarım ve hayvancılığı geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda bir beyin fırtınası oluşturuldu. Katılımcılar kendi temsil ettikleri çiftçi kesimleri ve genel olarak yaşanılan sorunları ve muhtemel çözüm önerilerini söylediler.Toplantıda Kırıkkale’nin kırsal bir bölgede yer aldığı halkın geçiminde tarım ve hayvancılığın çok önemli bir yer tuttuğu ve mevcut halin iyileştirilmesi için alınabilecek tedbirler görüşüldü. Sorunların çözümünde ve çalışma verimliliği için bitkisel ve hayvansal çalışma gruplarının oluşturulması ve oluşturulacak grupların hem tanışma hem de sorunların çözümü noktasında başta Valilik Makamı olmak üzere ilde bulunan kurumlarla görüşülmesi, Bakanlıklar düzeyinde çalışma yürütülmesi siyasi  makamlardan gerekli destek alınması için konuların kendileriyle görüşülerek destek istenmesi konularında fikir birliğine varıldı. Yaklaşık 3 .5 saat süren toplantıda oluşumun isminin “Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Konseyi” üzerinde fikir birliğine varılmış olup ve bir sonraki ay ilgili diğer kurum temsilcilerinin de katılımıyla toplantının tekrarlanmasına karar verilmiştir.