TÜRKİYE´Yİ VE MİLLETİMİZİ DÜŞÜNECEĞİZ

İYİ PARTİ KONGRE SONUÇLARI! DERVİŞOĞLU GENEL BAŞKAN OLDU İYİ PARTİ KONGRE SONUÇLARI! DERVİŞOĞLU GENEL BAŞKAN OLDU

Atalay, partisinin Kırıkkale il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonrası ciddi bir hareketliliğin olduğunu ve şu anda hükumet kurma çalışmaları için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

AK Parti olarak seçim akşamından beri verdikleri bir mesajın olduğunu anlatan Atalay, 'Çok sorumlu davranacağız. Kendimizden önce Türkiye´yi ve milletimizi düşüneceğiz. Ona göre de politika yapıyoruz. Onun içinde ne Türkiye´nin bir krize girmesine müsaade ederiz, ne de Türkiye´nin hükumetsiz kalmasına' diye konuştu.

 

SAMİMİ OLARAK ORTAK HÜKUMETİN KURULMASIDIR

Atalay, ilk tur görüşmelerinin bütün partilerle yapılan bir durum tespiti ziyareti olduğunu belirterek, bu 3 görüşmenin ardından AK Parti´nin ilgili kurullarının toplanacağını ve bütün bunları değerlendireceğini dile getirdi.İlk görüşmelerin ardından kendi içlerinde yapacakları değerlendirmenin ardından ikinci turla görüşmeler ve diğer çalışmalarla ilgili karar vereceklerini ifade eden Atalay, şöyle devam etti: 'CHP ve MHP ile çok kapsamlı görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeleri kendi başına değerli saymak gerekir. Türkiye´de parti genel başkanlarının, heyetlerinin bir araya gelip bütün Türkiye´nin meselelerini uzun uzun değerlendirmeleri pek kolay olmuyor. Bu seçimden sonra parti genel başkanlarının bir araya gelmesi bile kendi başına Türkiye için değerdir. Bunları çok olumlu görmek lazım. MHP´nin baştan beri ortak hükumette yer almamak gibi sürdürdüğü bir politika var. Bütün bunları ilk tur görüşmelerinden sonra oturup değerlendireceğiz. AK Parti olarak bizim kendi ilkemiz, bu konulara bakışımız, samimi olarak ortak hükümetin kurulmasıdır' ifadesini kullandı