Mazbatayı aldılar
Kırıkkale Oda Sanatkarları Demirciler Odası geçtiğimiz günlerde seçime gitmişti. Seçimde beş aday yarışmıştı. Seçimlerde eski başkan Murat Talu 54 oy alırken Murat Pehlivanlı aldığı 154 oy ile başkanlığı seçilmişti Seçimlerin ardından önceki gün mazbatasını alan Murat Pehlivanlı oda yönetim Kurulu üyeleri Baki Kılıçarslan, Mehmet Çinkaya, Yalçın Karakoç, Levent Yılmaz, Tuncer Ünlüer, Mehmet Nuri Altın, Kemal Tuncer ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Esnafın sıkıntısı büyük
Geçtiğimiz hafta içinde yapılan seçimlerle ilgili bir açıklama yapan Başkan Murat Pehlivanlı beş adayın yarıştığı seçimin oldukça demokratik geçtiğini ve iki dönemdir başkanlık yapan Seyfettin Talu'nun görevi kendisine devir ettiğini söyledi. Pehlivanlı sanayi esnafının problemlerinin çok olduğunu bunlara çözüm bulmak için çaba içinde olacaklarını belirtti. Pehlivanlı ' Sanayi esnafı olarak içinde bulunduğumuz sıkıntı çok. Bunların bir kaçını şöyle sıralayabiliriz. Sanayimizde alt yapı problemi büyük, bunun yanı sıra esnafın oturup dinleneceği bir park alanı yok, Bankalara ait bir ATM bulunmuyor. Güvenlik açısından kamera sistemi yok. En önemlisi günümüzde sayıları giderek artan bayan sürücüler için bir tuvalet yok. Bulunan tuvaletlerin büyük bir kısmı da bakımsız. Oda yönetimi olarak bu sıkıntıları bitirmek için arkadaşlarımızla el birliği yaptık. Sorunlar çok çözümler zaman alacak. Ama tüm esnafımız için gayretimizi ortaya koyacağız' şeklinde konuştu.

Ortak akılla hareket
Yerel seçimler öncesi tüm parti Belediye Başkan Adaylarının sanayi ile ilgili bir çalışması olduğunu bunun da gayet normal olduğunu söyleyen oda başkanı Pehlivanlı bu konuda sanayi esnafının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Pehlivanlı ' Seçim çalışmalarında bu vaatlerin olması normal. Ancak bir gerçek var ki Sanayi çok geniş bir alan. Bu alanda bir çok dalda faaliyet gösteren arkadaşlar var.Bizim isteğimiz konunun ehli olan esnafımızla bir araya gelerek problemlerin ortak akılla çözülmesi. Yani seçimlerden sonra son sözü ortak akılla beraber söylemek önemli' şeklinde konuştu.