Sınav Dershanesinin bulunduğu yeri tamamen değiştirerek ve yenileyerek çalışmaya başlayan Sınav Lisesi öğretmen ve idareci kadrosu ile okulun fiziki durumunu basına kapılarını açarak tanıttı. Sınav Kursu öğrencilerine ise hafta sonunda öğrencilere tanıtım ve ilk ders yapıldı. Konu hakkında bilgiler veren Sınav Lisesi Müdürü Lütfi Ağırman, 20 yıllık eğitim alanında yeniden, sıfırdan bir eğitim sistemine başlandığını, ilk yılda çeşitli sıkıntıların olabileceğini fakat bu sıkıntıların kısa sürede çözümleneceğini belirtti.

Kredi notu nasıl yükseltilir? Kırmızı kalem nasıl silinir? Kredi notu nasıl yükseltilir? Kırmızı kalem nasıl silinir?

 

EĞİTİM BİZİM İŞİMİZ

 

Konu hakkında Müdür Ağırman, “Bizim temel işimiz eğitim. Lise eğitim öğretimi başlayacak. Kursumuz ise hafta sonunda başlamış oldu. Bu kursun temel amacı ise öğrencilerin üniversiteye hazırlanmasında yönetmeliğin ön gördüğü derslerin tümünü vererek yılsonuna kadar öğrencileri sınavlara hazırlamış oluyoruz” şeklinde konuştu. Okuldaki eğitimin hafta içi 5 gün tam saat verileceğini vurgulayan Ağırman, hafta sonlarında ise 2 gün kurslarda eğitim gören çocukların sınavlara hazırlanacağını söyledi.

 

HERŞEY TAMAM

 

Binanı yapısı hakkında da açıklamalarda bulunan Ağırman “Bina dershaneden okula dönüşüm olduğu için tamamen 1 aylık yoğun tempolu çalışma sonrasında okul haline getirdik. İdari kat alt katta, ilgili müdür yardımcılıkları, fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, güzel sanatlarla ilgili görsel laboratuarlar kurduk. 16 dersliğimiz var. 600 kontenjanımız var. Şuanda 19 kadrolu öğretmenim, 2 tane de rehber öğretmenimiz var. Öğretmen olarak hiçbir öğretmen açığımız yok ve kadrolu kendi öğretmenlerimizden oluşuyor” dedi.