İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından Erişkin İleri Yaşam Desteği (E-İLYAD) eğitimi 112 Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık personellere simülasyon maketleri eşliğinde gerçekleşti. 

Kırıkkaleli Şehit Ümit Çelik dualarla anıldı Kırıkkaleli Şehit Ümit Çelik dualarla anıldı

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ
Eğitimler sırası ile “Acil Olgu Yönetimi, Temel EKG ve Ritim Bozuklukları, Etik, Göğüs Ağrısı ve Akut Koroner Sendromlar, KPR Yönetimi, Periarrest Ritimler, Arrest Ritimler, Acil İlaçlar, Anaflaksi, Zehirlenmeler, Suda Boğulmalar, Astım, Elektrik Çarpması, Hipoglisemi, Hipotermi, İnme ve Gebelerde Kardiyak Arrest” konularında teorik ve uygulamalı olarak verildi. 

BAŞARI İLE TAMAMLANDI
İlimizde 10´uncusu düzenlenen E-İlyad Eğitimi 6 eğitmen ve 12 personelimizin kursiyer olarak katılımı ile başarı ile tamamlandı. Eğitimlerdeki ana amaç ise personelimizin medikal bilgilerini güncellemek ve mesleki becerilerini artırarak vatandaşımıza daha kaliteli bir Acil Sağlık Hizmeti sunabilmektir. Erişkin İleri Yaşam Desteği Eğitimlerimiz ilimizde görev yapan tüm personelin katılımı sağlanıncaya kadar devam edecek.  Haber: Emel Selci