Geçtiğimiz Haziran ayında yaşanan aşırı yağış sonrası yetersiz kalan cadde ve sokaklardaki sellikler nedeniyle bir çok ev ve iş yerini su basmıştı. Yaşanan sel felaketinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Saygılı şehrimizde mevcut bulunan ama yetersiz kalan cadde ve sokaklardaki selliklerin yapılması için Fen İşleri Müdürlüğüne talimat vermiş ve çalışmalar mahallerde başlamıştı.

Toprak Mahalle'de başladı

Önal’dan güzel hareket! Önal’dan güzel hareket!

Başkan Saygılı, tarafından bizzat incelenen mahallerde yapılan sellik çalışması şehir merkezine taşındı. İlk çalışma Toprak mahallede yapılmaya başladı. Her yağış sonrası sıkıntı yaratan mahalledeki sellik için fen ekipleri çalışmaların sürdürüyor. Eski sellik yerinden kaldırılarak temizliği yapıldıktan sonra genişletme çalışması yapılıyor.Genişletme işleminden sonra yeni sellik yerine monte ediliyor. Bu çalışmanın önümüzdeki günlerde şehir merkezinde yeterli gelmeyen diğer sellikler içinde yapılacağı belirtildi.

Tedbir alıyoruz

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Haziran ayında yaşanan sıkıntının tekrar yaşanmaması için şimdiden tedbir almaya başladıklarını belirtmişti. Başkan Saygılı bu konuda çok karalı olduklarını belirterek geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı., 'Yaşanan büyük sel felaketinden sonra problem yaşanan cadde ve sokaklarımızla ilgili çalışmalar yaptık. Problem yaşanan cadde ve sokaklarımızla ilgili olarak yeni menfez ve sellik çalışmalarını başlattık. Amacımız bu felaketin tekrar yaşanmaması. Bunun içinde şimdiden tedbir alıyoruz. Tedbir bizden takdir Allah'tan' ifadesini kullanmıştı