Kırıkkale de Geleneksel yaz spor okulları açılışı 17 Ağustos spor salonunda yapılan törenle yapıldı. Bu yıl geçen yıla oranla katılım sayısında oldukça artışın yaşanmasının yanı sıra branş sayısısmnda o kadar arttığı görüldü. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde bir araya gelen minik sporcuların açılışta oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

29 Spor branş

29 branşta hizmet verecek olan yaz Spor okullarında tek ücretli kursun yüzme olduğu belirtildi. Diğer spor branşlarında ise ücret alınmıyor. O branşlar Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi, Bocce, Bowling, Dart, Boks, Jimnastik, Bedensel Engelliler, Futbol, Güreş, Görme Engelliler, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Hokey, İşitme Engelliler, Judo, Karete, Kick Boks, Masa Tenisi, Okculuk, Özel Sporcular, Satranç, Teakwando, Tenis, Voleybol, Vucüt Geliştirme, Fitnes ve Bilek Güreşi.

Genişkatılım

Yaz Spor okullarının açılışına Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Rifat Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü, Müftü Bekir Gerek ile birlikte kalabalık bir öğrencinin yanı sıra veliler katıldı.

İstikrar önemli faktör

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, konuşmasında 'Ben herkesin mutlaka bir dalda spor yapmasını istiyorum. Bu vesileyle 29 dalda bu kadar kalabalık bir grubun burada bulunmuş olması beni son derece mutlu etmiştir. Ben bu anlamda velileri kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın hem maddi hem manevi yönden iyi yetiştirilmesi gerekir. Sağlıklı bir toplum için spor ve hareket şarttır. Bu anlamda ülkemiz genelinde açılan yaz okulları, ilimizde de her sene açılmaktadır. Ben memnuniyetle görüyorum ki, açılan spor okullarına büyük ilgi duyulmaktadır. Bunun gereği gibi sürdürülebilmesi için sizlerin devamlılığınıza ve gayretinize bağlıdır. Önemli olan devamlılıktır, istikrardır. Bizim buradaki amacımız, geleceğin sporcularını yetiştirmektir. Sporumuzun geleceğini burada görüyoruz. Bu anlamda hemen herkese görevler düşüyor. Ben sadece çocuklarımızın ve gençlerimizin değil, vatandaşlarımızı da spor yapmaya davet ediyorum. Gerçekten de alt yapı olarak tesislerimiz oldukça iyi konumda. Yürüyebilirsiniz, koşabilirsiniz, yüzebilirsiniz ve ayrıca spor salonlarında çeşitli etkinliklerimiz var bunlara katılabilirsiniz. Toplum olarak bir araya gelindiğinde, ortam edinebiliyor, arkadaş ve çevre edinilebiliyor. Bu sayede de birçok güzellikleri beraber paylaşabiliyoruz. İnşallah bu güzel çalışmalar çocuklarımızın geleceği açısından hayırlara vesile olur. Ben bütün sporcularımıza ve antrenörlerimize kolaylıklar diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.' dedi.

Spor önemli bir faktör

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı 'Yaz spor okullarının açılışı için geldiğim Başpınar spor tesislerinde gördüğüm kalabalık beni son derece duygulandırdı. Gençlerimizin Yaz spor okulu için spor branşlarına akın etmeleri son derece sevindirici, ayrıca anne ve babaların küçük çocuklarının sağlıklı olmasını sağlamak için yaptırdıkları kayıtlarla birlikte küçüklerimiz kendilerini yarınlar için hazırlayacaklardır. Spor önemli bir faktördür. Hem de gelecek de sağlık acısından da önemlidir ' ifadelerini kullandı

Geçtiğimiz yıla oranla sayımız arttı

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü; Çocuk ve gençlerimizi spor'a yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla uygulanan il spor merkezleri 29 Branşta 35 Antrenör eşliğinde kurslarımız açılmış olup şu ana kadar 4052 çocuğumuz bizlere kayıtlarına yaptırmıştır. Bu yıl ilk defa engellilere yönelik yaz spor okullarımız faaliyet gösterecektir. Spor bir yaşam kültürüdür, bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetindedir. Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tespit ederek eğitim, öğretim döneminde de devamı sağlanacaktır. Kendilerini boşlukta hissetmeyecekler enerjilerini spor ile değerlendireceklerdir. Fiziki anlamda gelişimlerinin tamamlanmasında yararlar sağladığı gibi aynı zamanda sosyalleşmelerine de imkan sağlayacaktır. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklarından alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır'

Sayı beş bini bulabilir

Yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl 2 bin 500 kişinin yaz spor okullarına katıldığı bu yıl ise 29 spor branşında şimdiye kadar 4 bin 052 kişinin kayıt yaptırdığı ve bu sayısının önümüzdeki günlerde 5 bine ulaşması beklendiği açıklandı.

Kırıkkale’de ‘Yüzme Vize Yarışları’ sona erdi Kırıkkale’de ‘Yüzme Vize Yarışları’ sona erdi

Yaz spor okullarının açılışında Kırıkkale de amatör spor'a katkı yapan kulüplere nakit para ödülünü Vali Ali Kolat, tarafından verildi. Gençlik Hizmetleri Karadeniz Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra Okçuluk ve Karete gösterileri yaptılar. Vali Kolat sporcularla yakından ilgilenerek bazı branşlardaki çocuklarla zaman zaman vakit geçirdi ve sohbet etti.