Portekiz'in Santa Marida da Feira şehrinden ilimize gelen kafile, öncelikle proje yerel ortağı olan Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlkokulu ve Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu'nu ziyaret ederek Türk eğitim sistemi ve okullar hakkında bilgi aldılar. Daha sonra obeziteyle mücadelede pilot okullarımızda yürütülen çalışmalar konusunda Eurodesk kurum koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından bilgilendirildiler.

Öğrenciler bu haber size! ‘Farklılaştırılmış eğitim’ geliyor! Öğrenciler bu haber size! ‘Farklılaştırılmış eğitim’ geliyor!

Seminere katıldılar

Portekizli heyet öğrencilerle beraber, Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlkokulu'nda Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri fakültesi öğretim görevlisi Yrd.Doc.Dr. Biriz Çakır tarafından 4.sınıf öğrencilerine verilen sağlıklı beslenme seminerine katıldılar. Özellikle öğrencilerin yabancı konuklarla İngilizce konuşmaya çalışmaları İngilizceye olan merakın artmasında olumlu bir etkinin yarattığı gözlemlendi. Daha sonra Portekizli heyet, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verdi.Projenin kültürel ayağı olarak Ülkemizi, dinimizi ve kültürümüzü yurt dışında daha iyi tanıtmak, Türk insanının misafirperverliğini göstermek adına ; Portekizli heyet önce ilimizdeki Hasandede türbesi, Silah Müzesi ve Konya'da bulunan Mevlana Müzesine götürüldü. Mesnevi hakkında bilgi verildi.Toplantı ve çalışma ziyaretlerinin ardından Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Portekizli misafirler için müzik şöleni düzenlendiler.

Karşılıklı teşekür ettiler

Portekiz adına, Santa Maria Da Feira Belediye Başkan yardımcısı Vitor La Tourrette Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin'e bu güzel dostluk ve misafirperverlik için teşekkür ederek saygılarını sundular. Ülkemiz adına, İl Müdürümüz İsmail Çetin'de ilimizi ziyaret ettikleri için Portekizli heyete teşekkür ederek, bu çalışmaların sadece eğitim ayağında kalmamasını, ekonomi alanında da birlikte çalışmaların yapılabileceğini dile getirerek katılım sertifikalarını takdim etti.