Otogarlarda korona virüsü yoğunluğu

Lokanta ve kafelerde yeni dönem! Lokanta ve kafelerde yeni dönem!

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) toplantısı sonrası, üniversitelerin 16 Mart´tan itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesi kararının ardından Kırıkkale´de üniversite öğrencileri memleketlerine dönmek için şehirlerarası otobüs terminallerinde yoğunluk oluşturdu.

 

BİLET BULMAKTA ZORLUK YAŞADILAR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen korona virüs toplantısının ardından üniversitelerin 3 hafta kesintisiz tatil edildiği açıklandı. Üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesiyle birlikte Kırıkkale´de de üniversite öğrencileri şehirler arası otobüs terminalinde yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrencilerden bazıları, bilet bulmakta zorluk yaşadı. Bilet bulamayan öğrenciler, firmalardan ek sefer talebinde bulundu.

 

BAVULLARINI TOPLAYAN OTOGARA KOŞTU

İlkokul, orta okul ve liseler korona virüsü nedeniyle ara tatili erken yapacak. Üniversitelerde ise 16 Mart´tan itibaren üç haftalık tatil olacak. Üniversite öğrencileri otogarlara giderek evlerine dönmeye çalışıyor. Kırıkkale Üniversitesinde eğitim aldıklarını kaydeden öğrenciler ise, tatil haberlerinin ardından bavullarını toplayarak otogara geldiklerini ve bu kadar yoğunlukla karşılaşacaklarını düşünmediklerini kaydetti. Haber: Ahmet Ünal