Keskin´de İstiklal Marşı´nın kabulü törenle anıldı

 

Kırıkkale’yi üzen ölüm! Genel Müdür’ün annesi hayatını kaybetti! Kırıkkale’yi üzen ölüm! Genel Müdür’ün annesi hayatını kaybetti!

Tüm yurtta olduğu gibi Keskin´de de 12 Mart İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü programı düzenlendi.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Keskin Cumhuriyet Ortaokulu  tarafından hazırlanan tören Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunmasıyla başlandı. Okul müdürünün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirler, ilçe genelinde İstiklâl Marşı´nı Güzel Okuma Yarışmasında ortaokul ve lise kategorisinde birinci olan öğrencilerin İstiklâl Marşı´nı okumaları,  öğrencilerinin hazırladıkları oratoryo gösterisi ile devam etti. Anma töreni katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi ve duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tören programı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “12 Mart İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü” kapsamında Müdürlüğe bağlı ilkokullar, ortaokullar ve liseler de öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen “İstiklâl Marşı´nı Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy´un Şirini Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Haber: Ayşe Soysal