İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun tarafından yapılan girişimler ve Otogar İşletme Müdürü Serkan Coşkun`un destekleri mevki olarak önem arz eden otogarda 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılması planlandı. Trafik kazalarına hızlı müdahale için yapılan planlama kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve Otogar yönetimi arasında protokol imzalandı. Otogar bünyesinde hizmete girecek olan 15. Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 08.00- 17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Vakalara daha hızlı ulaşılacak

Bilaxten 20 mg tablet nedir? Ne için kullanılır? Bilaxten 20 mg tablet nedir? Ne için kullanılır?

İşbirliği protokol imza töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, 'İlimizde 2013 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak toplam 22.575 vakaya çıkılmıştır. 2014 yılında (Ocak-Kasım) ll aylık dönemde ise toplam vaka sayısı 21843 olup vakalara en kısa sürede ulaşılmak için azami gayret gösterilmektedir. İl olarak acil vakalara ilk 10 dk. da ulaşma süresi oranlarını Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 98 olarak gerçekleşmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak standartları yakalamaktan ziyade standartları nasıl geliştirebileceğimizi düşünmekteyiz. TÜİK 2013 iller bazında sağlıktan memnuniyet anketinde İlimiz yüzde 88.1 ile Türkiye 3.sü olduğu ve bundan sonrada bu memnuniyeti daha da arttırmak için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde yapmış olduğumuz yenilik çalışmaları tamamen halkımıza daha etkin ve daha hızlı ulaşabilmek adına gerçekleştirilmektedir. Görev sorumluluğumuzun getirdiği bu bilinç üzerine yenilikler geliştirmeyi hedeflemekteyiz.'dedi.

Verilen desteğe teşekkür

İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Otogar yönetimine teşekkür ederek, 'Otogarda açacağımız bu istasyonun faaliyete geçmesinde bizimle birlikte olan özverili bir şekilde bizlere destek veren bedelsiz olarak iki adet oda tahsisi yapan Otogar İşletme Müdürü Sayın Serkan Coşkun'a yapmış olduğu bu hizmetinden dolayı kurumum ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarım.' dedi ve istasyonun yakın bir tarihte açılışının yapılıp hizmete sunulacağını bildirdi.

Halkımıza hayırlı olsun

Otogar İşletme Müdürü Serkan Coşkun ise 'Hizmet odaklı, vatandaşa yarar sağlayabilecek bu tip organizasyonlarda ve projelerde yer almak bizim için de mutluluk vericidir. Acil sağlık hizmetlerini vatandaşa ulaştırma noktasında bizlere de bu ortaklığı layık gören başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere emeği geçen her arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür eder, halkımıza hayırlı olmasını dilerim.'diye konuştu.