RAHMETLE ANIYORUZ

İl Kültür Müdürlüğü´nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner´in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, İl Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetinİstiklal Marşı´nın kabulünün 95. yılı vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, hem İstiklal Marşı´nı kutlayacaklarını hem de yazarı Mehmet Akif Ersoy´u rahmetle andılar.

Türk Ocakları 3 Mayıs Türkçülük Günü Etkinliği Düzenledi Türk Ocakları 3 Mayıs Türkçülük Günü Etkinliği Düzenledi

                                                                  

1921 YILINDA KABUL EDİLDİ

Mehmet Akif Ersoy gibi bir vatansever şaire sahip oldukları için gurur duymaları gerektiğini ifade eden Çetin, 'Ülkemizin bağımsızlığının, milletimizin varlığının, birliğinin, bütünlüğünün emaresi olan İstiklal Marşımız 1921 yılında bugün kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, ülkemizin en sıkıntılı döneminde, düşmanların dört koldan ülkemize saldırdığı dönemde, bir şair olarak üzerine düşen görevi en hassas bir şekilde hissetmiş, şiirlerinde de bu durumu ifade etmiştir”

 

 

Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker tarafından 'Mehmet Akif Ersoy´un şiirlerinde çalışma ruhu' hakkında seminer verildi.