Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) avcılara yönelik duyuruda bulundu. DKMP’den yapılan açıklamada, “Avcılarımızın dikkatine! Emniyet Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre yivsiz tüfek ( av tüfeği) ruhsatlarının 01.09.2024 tarihinde ne kadar yenilenmesi gerekmektedir. Aksi durumda ruhsatlar geçersiz sayılacaktır” denildi.

Müdürlükten yapılan açıklamanın devamında ise, “Yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşlarımızın tarihine kadar ruhsatnamelerini 01.09.2024 tarihine kadar gerekmektedir. Ruhsatnamelerini yenilemeyen vatandaşlarımızın 01.09.2024 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak ve yenilemeleri ruhsatnameleri Tüfek muhafaza altına alınarak, her tüfek için 4 bin 538 lira para cezası uygulanacak, Tüfeğin bir ay içerisinde ruhsatlandırılmaması halinde mülkiyeti kamuya geçirilecektir”

 “Yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşlarımızın 01.09.2024 tarihine kadar ruhsatnamelerini yenilemeleri gerekmektedir. Ruhsatnamelerini yenilemeyen vatandaşlarımızın ruhsatnameleri 01.09.2024 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak ve ilgililere 4 bin 538 lira para cezası uygulanacaktır” denildi.

Sağlık görevlisinden alkışlanacak hareket! Yaralanan çocuğu ambulansa kucağında götürdü Sağlık görevlisinden alkışlanacak hareket! Yaralanan çocuğu ambulansa kucağında götürdü

Haber: Burak Can