Tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan, kazanılan bir zaferden daha büyük ve önemli olan Malazgirt Meydan Muharebesi´nin yıldönümü.

 

ANADOLU´YA YERLEŞİLEN ZAFER

Fırında korku dolu anlar! Kıyma makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu! Fırında korku dolu anlar! Kıyma makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu!

Tarihimizin en önemli zaferlerinden birinin bugün yıl dönümü. Sadece kazanılmış bir zafer olarak adlandırılmayacak kadar büyük ve önemli sonuçlar doğuran Malazgirt Meydan Muharebesi´nden bahsediyoruz. 26 Ağustos 1071´de Bizans İmparatorluğu ile yapılan Malazgirt Savaşı öncesi ve sonrasıyla sadece bizim değil dünya tarihinin de seyrini değiştirdi. Türklerin Anadolu´ya tamamen yerleşmesi ile sonuçlanan Malazgirt Zaferi, Büyük Selçuklu Devleti´ni ve ardından Osmanlı İmparatorluğu´nu dünya sahnesine sunduğu zafer.

 

MİNNETLE, ŞÜKRÜNLÜ ANIYORUZ

Vali Yunus Sezer, Türklerin Dünya sahnesine girdiği ve dünya tarihini değiştiren zafer olan Malazgirt Zaferi hakkında açıklamada bulundu. Vali Sezer yaptığı yazılı açıklamada, “Malazgirt´ten Büyük Taaruz´a uzanan zafer yolculuğunda; kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize vatan bırakan bütün aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve mübarek ecdadımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Malazgirt Zaferi kutlu olsun” dedi. Haber: Emel Selci