Ligin son maçına aynı puan ile giren iki takımdan Çorumspor deplasman'da Nevşehirspor'a yenilmesi, İskilip Belediyespor'un ise Kırıkkalespor'u yenmesi sonucunda baraj maçı oynama hakkını elde eden takım İskilip Belediyespor olurken Çorumspor'da deplasmanlı lige veda eden taraf oldu. Ligde tutunmayı son maçta başaran İskilip Belediyespor ise yeni sezonda Deplasmanlı ligde kalma adına çıktığı baraj maçında tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Çorum'da Küme şampiyonu olan Ulukavakspor ile baraj maçında kozlarını paylaşan İskilip Belediyespor rakibine 2-1 yenilince bu kez kendisi de deplasmanlı lige veda etti. Ulukavakspor ise Deplasmanlı lige çıkan takım oldu.

---------------------------------------------------------------------------------------------

2. YARI EN FAZLA VE EN AZ

PUAN TOPLAYAN TAKIMLAR

Ligin her iki yarısında takımların aldığı puanları değerlendirecek olursak, ligi lider olarak tamamlayan Etimesgut Belediyespor ikinci devrede en fazla puan toplayan takım oldu. Lider Etimesgut 29 puan toplarken lideri 26' şar puan ile Kırşehirspor ve Sincan Belediyespor takımları takip etti. 2. yarıda en az puan alan takımlar ise sezon sonunda kendi bulundukları İllerin mahalli liglerine düşen Kastamonuspor ile Safranboluspor takımları oldular. Bu her iki takımda 13 haftada sadece 3 'er puan toplayabildiler.

ETİMESGUT 29 PUAN

Kırıkkalegücü, TFF’nin erken seçime gitmesi için imza attı Kırıkkalegücü, TFF’nin erken seçime gitmesi için imza attı

SİNCAN 26 PUAN

KIRŞEHİR 26 PUAN

BARTIN 25 PUAN

BAĞLUM 24 PUAN

GÖLBAŞI 20 PUAN

TOSYA 20 PUAN

NEVŞEHİR 19 PUAN

AKSARAY18 PUAN

KIRIKKALE 15 PUAN

İSKİLİP 15 PUAN

ÇORUM 9 PUAN

KASTAMONU 3 PUAN

SAFRANBOLU 3 PUAN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN FAZLA GALİBYET ALAN TAKIMLAR

Grupta oynanan 26 haftalık lig periyotun' da en fazla galibiyet alan takımların başını 16 galibiyet ile Etimesgut Belediyespor çekerken bu takımı 15 galibiyet ile Sincan Belediyespor takımı takip etti

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN AZ GALİBİYET ALAN TAKIMLAR

Deplasmanlı lige veda eden takımlardan Safranboluspor 1 kez galibiyet sevinci yaşarken bu takımı 4 'er galibiyet ile Kastamonuspor ve Çorumspor takımları izleyerek bu sezon ligde en az galibiyet alan takımlar olarak sezonu tamamladılar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN ÇOK BERABERLİK ALAN TAKIMLAR

Bu sezon oynanan maçlarda en çok beraberlik alan takım ise sezona şampiyonluk parolası ile yola çıkan Kırşehirspor oldu. 10 kez berabere kalan Yeşil-Beyazlıları 9 'ar beraberlik ile Bağlumspor ve Gölbaşı Belediyespor takımları izledi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN AZ BERABERE KALAN TAKIMLAR

Grupta bu sezon en az berabere kalan takımlar ise 4 beraberlik ile Safranboluspor ve 5 beraberlik ile Aksaray Belediyespor takımları oldu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN ÇOK MAĞLUP OLAN TAKIMLAR

Lige veda eden 3 takımda bu sezon en fazla mağlup olan takımlar oldular. Safranboluspor 21, Kastamonuspor ve Çorumspor 16, İskilip Belediyespor ise 15 kez rakiplerine yenilmekten kurtulamayan takımlar olarak dikkatleri çektiler.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN AZ MAĞLUP OLAN TAKIMLAR

Grubun zirvesinde yer alan 3 takımda ligi 3' er mağlubiyet ile tamamladılar. Etimesgut Belediyespor, Sincan Belediyespor ve Kırşehirspor 26 haftalık süreçte 3 kez mağlup olarak grupta en az mağlup olan takımlar olarak dikkatleri üzerine çektiler.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN ÇOK GOL ATAN TAKIMLAR

Grupta bu sezon en çok gol atan takımların başında 59 gol ile Grubu lider tamamlayan Etimesgut Belediyespor takımı geliyor. Bu takımı 50 gol ile Tosya Belediyespor 47 gol ile' de Kırşehirspor takımı takip etti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN ÇOK GOL YİYEN TAKIMLAR

Altıncı grupta sezonun tamamlanması ile birlikte grupta yer alan takımların genel istatistiklerine bakıldığında en çok gol yiyen takımların başında lige veda eden takımlar geliyor. Ligde oynanan 26 haftalık süreçte en fazla gol yiyen takım 87 gol ile Safranboluspor takımı oldu. Bu takımı 66 gol ile Çorumspor ,60 gol ile de Kastamonuspor takımı oldu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN AZ GOL YİYEN TAKIMLAR

Ligin sona ermesi ile grupta yapılan genel değerlendirmelerde en az gol yiyen takımlarda belirlendi. 2013-2014 futbol sezonu sonunda oynanan 26 haftada en az gol yiyen takımlar Ankara temsilcileri oldu. Başkent Ankara'yı temsil eden Bağlum Belediyespor takımı kalesinde 15 gol görürken onu 17 gol ile Sincan Belediyespor 21 gol ile de Etimesgut Belediyespor takımları izledi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIMLAR

Grupta mücadele eden Başkent temsilcilerinden 4 takımın genel istatistikleri tüm değerlendirmelerde en ön plana çıkan takımlar oldular. Bu başarılı performanslarını sezonun ilk haftasından son haftasına kadar devam ettiren takımlar ligin sonunda en çok puan toplayan takımlar sıralamasında da ilk sırayı aldılar. Grupta en çok puan toplayan takım 55 puan ile Etimesgut Belediyespor olurken onu 53 puan ile Sincan Belediyespor takımı takip etti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN AZ PUAN TOPLAYAN TAKIMLAR

Ligin sona ermesi ile birlikte grupta sezon boyunca en az puan toplayan takımlar ise 4 puan ile Safranboluspor ve 15 puan ile Kastamonuspor takımı oldu

-----------------------------------------------------------