Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, İlimiz Kırıkkale ve diğer illerde hayvan sevklerinde önemli miktarlarda artış meydana gelmektedir. Sağlık kontrolünden geçmemiş ve gerekli aşıları yapılmamış hayvanların yurtiçinde nakledilmeleri salgın hayvan hastalıklarının yayılmasında büyük rol oynamaktadır. Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdüresi Nihal Kanat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetin ve İl Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimler tarafından Hayvan Pazarı'nda denetim

yapıldı.

Küpesi ve aşısına dikkat edin

Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği kapsamında İlimizde bulunan hayvan yetiştiricilerine verilen eğitim sonucu 642 adet Bakıcı Belgesi, 390 adet Sürücü Belgesi ve 644 adet Satıcı (Celep) Belgesi düzenlendiği denetim sırasında belgelerin kontrolleri yapıldığı belirtildi.

Yargıtay'dan ATM'den hırsızlık kararı Yargıtay'dan ATM'den hırsızlık kararı

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve İlgili Yönetmelikler gereğince; İl Merkezi ve İlçelerden başka İl ve İlçelere yapılacak her türlü hayvan ve hayvansal madde sevklerinde; menşeine en yakın yerdeki İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi veya İlçe Müdürlüklerinden 'Veteriner Sağlık Raporu' alınması mecburi olduğu hatırlatıldı. Sevk edilecek sığır cinsi hayvanların (Sığır-Manda) sevklerinden en fazla 6 ay önce Şap Aşısı ile aşılanmış olmaları gerekmektedir. Şap Aşısı olmayan hayvanlara aşı yapılarak aşı tatbik tarihinden sonraki 15.günden itibaren sevklerine izin verileceği belirtildi.. Küçükbaş hayvanların (koyun-keçi) ise en fazla 6 ay, en az 15 gün önceden hayatları boyunca en az bir kez Koyun-Keçi Vebası Aşısı yapılmış olması gerektiği belirtildi. Ayrıca hayvanların 'Kulak Küpesi' ve 'Hayvan Pasaportunun' bulunması gerekmektedir. Trakya bölgesine hayvan nakillerinde ise bunların yanı sıra Bakanlığımız tarafından yayımlanan Genelgelerde belirtilen ilave özel şartlarında yerine getirilmesi zorunluluğu var olduğu belirtildi.