KIRIKKALE HER GEÇEN GÜN YOKSULLAŞIYOR

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, il kongresine katılmak için geldiği Kırıkkale´de esnaf ziyareti yaptı. Esnafları tek tek ziyaret edip, sorunlarını dinleyen Genel Başkan Babacan, “Biliyorum, sizler de bu kötü yönetimden fazlasıyla nasibinizi aldınız. Yatırımlardan, desteklerden mahrum kaldınız. Kırıkkale sanayisi ile ayakta kalmaya çalışan bir şehir. Artan kura bağlı olarak, çarşı-pazardaki enflasyon hızla artarken, çalışan işçilerimizin ve memurlarımızın maaşları açıklanan resmi enflasyona göre artıyor. Bu nedenle de Kırıkkale´de sanayide çalışan hemşerilerimiz her geçen gün yoksullaşıyor”

 

KIRIKKALE TARIMDA HAK ETTİĞİ SEVİYEYE ULAŞAMIYOR

TÜİK´in, enflasyon rakamlarını yüzde 11-12 açıkladığını belirten Genel Başkan Babacan, “Oysa kur arttıkça çarşı pazardaki fiyat artışı, %30-40-50lerde geziyor. Vatandaşımızın alım gücü düşüyor. Vatandaşımızın aldığı aylık ücret markete yetmiyor. Yine Kırıkkale´deki çiftçilerimizin durumu da içler acısı. Mazot, gübre, ilaç fiyatları artıyor, maliyetler de artıyor. Fakat tarıma yeteri kadar destek verilmiyor. Üreticilerimiz ve ürünlerimiz korunmuyor. Döviz kuru arttıkça girdi fiyatları da artıyor. Hasandede karası ve beyazı üzüm, çerezlik ayçiçeği ve kavun şehrimize özel tarım ürünlerinden. Fakat plansız ve programsız hareket edildiği için Kırıkkale tarımda hak ettiği seviyeye ulaşamıyor. Artık tarımda kendi kendine yeterli bir ülke durumunu da kaybettik. İthalata bağımlı hale geldik. Verimli topraklarımıza, üretken çiftçilerimize rağmen ithalata bağımlı hale geldik”

 

KIRIKKALE´NİN DERTLERİNİ BİLİYORUZ

“Biz deva partisi olarak, çiftçilerimizin gelirlerini öngörülebilir ve istikrarlı kılmayı hedefliyoruz. Tarım meslek liseleri açacağız. Bu liselerden mezun olan gençlere destekler sunacağız. Böylece mesleğin gençleştirilmesini, gençlerimizin tarımla zenginleşmesini, ülkemizin bol ve kaliteli tarım ürünlerine ulaşmasını sağlayacağız. Kırıkkale´deki memurumuzun, işçimizin, esnafımızın sorunlarını dinliyoruz, görüyoruz, biliyoruz. Şu anki yönetim çiftçimizi, esnafımızı, herkesi adeta kendi kaderlerine terk etti. Bu şehir, Kırıkkale bunları hak etmiyor. Bunlar şehrimize yakışmıyor. Biz Kırıkkale´nin dertlerini biliyoruz görüyoruz. Kırıkkale´nin derdi çok ama devası hazır. Kırıkkale´nin demokrasiye ihtiyacı var. Kırıkkale´nin atılıma ihtiyacı var. Kırıkkale´nin devaya ihtiyacı var. Biz Kırıkkale´ye DEVA olmaya, Türkiye´ye deva olmaya hazırız. Soruyorum şimdi. Kırıkkale hazır mı?”

 

KIRIKKALE GÖÇ EDİYOR

“Gençlerimiz kendilerini değersiz, önemsiz hissediyor. Kırıkkale de gençlerimizin göç ederek ayrıldığı bir şehir. Bu yönetim, gençlere sürekli dikte ediyor. Emirler yağdırıyor. Gençleri zapt etmeye çalışıyor. Kendine göre şekillendirmeye çalışıyor. Biz bunu asla kabul etmiyoruz! Gençler, özgür bireylerdir. Biz onları birilerine benzetmeye çalışamayız. Birileri gibi olsunlar diyemeyiz. Biz onların sadece ama sadece hak ettikleri imkanlara ulaşmasını ve onların kendileri olmasını istiyoruz. Devletin görevi, gençleri bir şeye veya birine benzetmek değildir. Onlara isteklerini, hayallerini gerçekleştirecek imkanları sunmaktır. Gençlerimizin çoğu üniversiteden mezun olduğunda iş bulacağına inanmıyor. Bunun en önemli nedeni ne biliyor musunuz? Liyakatla bir iş edinebileceklerine inanmıyor gençler. Çünkü torpil, kayırmacılık, haksızlık her yerde. Özellikle kamuda işe alımlarda yazılı sınavdan yüksek puan alan gençlerin mülakatta elenmesi, gençlerimizin umutsuzluğunu arttırıyor”

 

ÇÖZÜMÜN SÖZCÜSÜ BİZLER OLACAĞIZ

“Biz, kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Onun adamı, şunun adamı, o görüşten bu görüşten diye gençlerimizin işsiz bırakılmasına son vereceğiz. Bizim hedefimiz; Çocuklarımızın, gençlerimizin her birinin dünyadaki yaşıtlarıyla benzer seviyede eğitim alabileceği, Benzer hayat yaşayacağı, Benzer ekonomik koşullara kavuşacağı Ama en önemlisi de benzer hayaller kuracağı, Bir ülke. Bizim hedefimiz; Gençlerimizin göç ederek dışarıda imkan kovalayacağı değil, devleti gençlerin hizmetine sunacağımız bir ülke. Biz bunun için hazırız, biz gençlerle birlikte ülkemizin geleceği için hazırız. DEVA Partisi, kadınlarla gençlerle, çiftçilerle, emeklilerle, öğretmenlerle, işçilerle, esnafla eşitlik için, adalet için yola çıktı. Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye´nin yaralarını saracağız. Biz Türkiye´nin haysiyetli insanları için buradayız. Artık Türkiye´nin DEVA´sı var, Kırıkkale´nin DEVA´sı var ve biz hazırız” dedi.

 

Genel Başkan Babacan, esnaf ziyaretinin ardından İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş ve beraberindekilerle birlikte parti açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Babacan basın mensupları ile bir araya geldi. Haber: Kenan Kuzucu

Sürücüler dikkat! Tüm EDS’ler çalışıyor Sürücüler dikkat! Tüm EDS’ler çalışıyor