Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı basın mensuplarına belediye Meclis önündeki fuaye alanda bir iftar yemeği verdi. Yemeği Belediye Başkan Yardımcılar Mutlu Erol Bakır, Harun Ulusoy, Halil Danacı, Şükrü Göktaş, Vedat Genç, Basın halkla ilişkiler Müdürü Nizamettin Yeşilyurt, Özel Kalem Müdürü Bülent Özkan hazır bulundu. Başkan Saygılı iftar yemeğinde üç aylık dönemini değerlendirirken projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

3000 üzerinde muhtaç durumda insan var

Başkan Saygılı Ramazan tabi insanların maneviyatının arttığı yardım ellerinin birbirine uzandığı bir ay olarak değerlendirerek ' Bu ayda herkes ihtiyaç sahiplerini unutmasın. Bizler Kırıkkaleli iş adamlarımız sosyal konsey vasıtası ile zekatlarını bize veriyorlar bizlerde güzel bir organizasyon ile yardımların onlara ulaşmalarını sağlıyoruz. Bizim elimizde kayıtlı olan 3000 üzerinde muhtaç durumda insan var. Bu arada Irak, Afganistan ve Suriye'den gelen 1500 civarında mülteci var. Biz onlara da el atmak istiyoruz. Onlara daha çok Kırıkkale belediyesi bütçesinden değil halkımızdan iş adamlarımızdan güzel yardımlar geliyor bizde onlara dağıtımına vesile oluyoruz.' Şeklinde konuştu.

Bu sokak esnafa zarar vermiyor

Ramazan Sokağındaki etkinliklerin devam edeceğini belirten Başkan Saygılı 'Biz Ramazan ayına özel ayın 12'sinden itibaren gerçek etkinliklerimiz başlıyor. Ayın 18'ine kadar sürecek bu etkinlikler. Sanatçılarımız gelecek. Süheyl – Behsat Uygur, Murat Gögebakan var gelecek. Tiyatro grupları, semazen grupları bunların hepsi olacak. Dolu dolu bir ramazan geceleri yapılacak. Bizim açmış olduğumuz bu sokak esnafa falan zarar vermiyor. Orada daha çok el sanatları var. İhtiyaç sahibi bayanlara çörek yaparak katkı sağlamak adına iş imkanı sunduk. Sıcak veya soğuk içeceklerin satış yapıldığı yerler var. Aslında önemli olan ne biliyor musunuz? Oraya aileler geldi. Bizi en çok mutlu eden kısım çok aile geldi. Belki bu yıl, fakat 2015 yılındaki Ramazan ayında her gün bir mahallede bu konseptin biraz daha küçültülmüş haliyle araçla etkinlik yapacağız. Mehter takımını halkın içine çıkarttık. Çok güzel konserler veriyorlar. Vatandaşın hoşuna gidiyor. Aslında beklentimizin çok üzerinde bir talep oldu. Güzel hava olsun. Bu tür etkinliklerle şehir oluyoruz. İkinci bir düşüncemiz daha var. Hafta başı itibariyle eski Türk filmlerini izlettireceğiz ' ifadelerini kullandı

Önal, “Gün sonunda bizim de hesap vermemiz gerekecek” Önal, “Gün sonunda bizim de hesap vermemiz gerekecek”

Şehir iç terminal yapılacak

Başkanı Saygılı il trafiğinde belli bir düzenlemelere gideceklerini bunun ilk çalışmasının bu hafta başında başlayacağını belirtti. Başkan Saygılı 'Samsun Bulvarında bir düzenleme trafiği rahatlatmak noktasında çalışmalar yapıyoruz. Can kaybı yaşanan yerler var onlara düzenlemeler yapacağız. Şehir içi trafiği rahatlama konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Şehir içindeki otobüs durağını Şehirlerarası Otobüs Terminali arka kısmında bulunan bir alanımız var. Bu alana şehir içi terminalini almayı planlıyoruz. Böylece ilçelerden gelen minibüsler veya küçük otobüsler, şehirde ring yapsınlar ve duraklarına geçsinler. Böylece hem trafiği rahatlatmış oluruz. İlçe minibüsleri için merkezde yolcularını alabilecekleri yer olsun. Yani şehir içinde nereye girecek, nerden girecek diye bir giriş ve çıkış güzergahları belirleyeceğiz. O alanlar sabit olacak. Başka yerde durma veya duraklama yapılmayacak. Çünkü o zaman şehir içi trafik aksar. Bu araçları da Terminalin bulunduğu mevkiiye almayı planlıyoruz. Şöyle ki, bu sayede Ankara veya başka illere gidecek vatandaş terminalin oraya kolayca ulaşır istediği yere gidebilir. Tabi bu Ankara'dan gelenler içinde böyle. Ankara'dan gelen vatandaş oradan binecek şehir merkezinde ineceği noktaya gelecek. Bu sayede hem şehir içi trafik rahatlayacak, hem vatandaşımız kaliteli hizmet almış olacak.

Terminalin içerisinde de bir düzenleme yapacağız. İl Emniyet Müdürümüzle de konuştuk, bize bağlı Zabıta ekiplerimizde gittiler bir inceleme yaptılar orada. Çığırtkanlara müsaade etmeyeceğiz. Her şey şeffaf olacak. Herkes nerden istiyorsa o firmadan biletini alıp binip gidecek ' ifadelerini kullandı.

Ankara Caddesi çıkış olacak

Başkan Saygılı trafikteki yeni düzenlemelerle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü 'Ankara Caddesi sadece çıkış olacak. Tek yön olacak. Samsun Bulvarında sağ tarafta park olacak devam edecek. Orada Pazartesi çalışma kısmına başlıyoruz. Göbeğe gelmeden önce bir yarma yapıyoruz. U dönüşü için ve terminale girebilmek için. Orta refüjü kapatıyoruz. Hilal Hastanesinin üstüne kadar güzergah kapalı olacak. Hilal Hastanesinin o bölgeye bas-geç sistemi yapacağız. Can kayıplarını azaltmak istiyoruz. Yine biraz üzerine bir refüj daha yapacağız. Oraya da yaya geciti yapacağız. Noktaya kadar başka bir bölünme olmayacak. Oradaki yoğunluk çok fazla. Ama tamamındaki düşüncemiz Sanayi kavşağındaki bölüme kadar kapatmayı düşünüyoruz. Sanayi kavşağının üst kısmına bir düzenleme yapacağız. O kısmı kapatarak biraz altında vereceğiz ve U dönüşü yapacağız. Karşı karşıya gelmesinler diye alt kısma alacağız. Biraz alt kısmında gelenler karşı karşıya çakışmasınlar' ifadesini kullandı.

Kırıkkale için işgallere geçit vermeyeceğiz

Hüseyin Kahya Parkı yanına Ramazan bayramı öncesi kurulan ve seyyar satıcılardan oluşan Pazar için bölgedeki esnaflara yönelik bir anket çalıştırması yaptığını belirten Başkan Saygılı ankette Pazar kurulsun diyen esnafın ile kurulmasın diyen esnafın oranın eşit çıktığını söyledi. Başkan Saygılı ' Yani yüzde 50'si istiyor, yüzde 50'si istemiyor. Biz eğer o kısım olmasaydı meydanın ortasında kurmayı planlıyorduk. Ama esnaf eski yeri istiyor. Bizde hem Hüseyin Kahya parkını uygun gördük, hem de Cumhuriyet Meydanına tezgah açmak isteyen tezgahını açabilecek' ifadesini kullandı. Kaldırım işgali ile ilgili olarakta Başkan Saygılı 'Atatürk Bulvarı kısmında yer işgali yaptığı süre içerisinde para alırız. Tüm Kırıkkale için işgallere geçit vermeyeceğiz demiyoruz. Cadde boyuna göre belirli bir alana işgal edilebilir sınır bu oldu, işgal sonrasında bir bedel ödeneceği için caddeleri rahatlatmak için para alıyoruz. Asıl amacımız kaldırımların işgal altından çıkmasıdır' dedi.

Projeler hazır

Başkan Saygılı halk günlerinde istediği sonuca ulaştığını bundan büyük memnuniyet duyduğunu ve halk günün devam edeceğini söyledi. Başkan Saygılı projeleri ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Saygılı 'Vaat ettiğim projelerimi yerine getirmek için çalışacağım. İlk günden itibaren çalışmaya başlattık. Hepsinin projelerini hazırladık. Cumhuriyet Meydanının altının otopark olması, Hükümet konağı yıkılması ile birlikte yap, işlet ve devret modeliyle hizmet verilecek. Proje hazırladık. Ulaştırma Bakanlığı ile Devlet Demir Yollarına projelerimizi ilettik. Ne söylediysek hepsinin arkasındayız. Allah izin verirse, onların her birini gerçekleştirmek için biz çalışacağımıza söz veriyoruz. Ardiyeciler sitesinin, kamyoncular kooperatifini, kavakçıları, hafriyatçıları ve kargocuları bunların hepsini şehir dışına çıkartarak tek bir alanda toplama durumumuz var. Zaten esnafta istiyor' dedi.