KESKİN-CERİTKALE KANYONU KEŞFEDİLDİ

 

Kırıkkaleli dağcılarımız şimdiye kadar hiçbir dağcı grubunun girmediği, geçmediği Ceritkale kanyonunun keşfini yaptı.

 

32 SPORCU KATILDI

Keskin Kaymakamlığınca desteklenen Keskin-Dinek-Yöresel Yemekler ve Gastronomi

Merkezinde yapılan sabah kahvaltısı takviyesi ile başlayan etkinliğe biri lisansı 9 yaşında çocuk 5 bayan olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Ceritkale köyünden başlaması gereken etkinlik yoğun yağmur nedeniyle Konurhacıobası köyünden başladı. Ekip yağmura rağmen 10 km´yi bulan kanyonu Esatmüminli köyünde tamamladı.

 

PARKURDA HEYECAN ARTTI

Kanyon içinde akan derenin menderes yaparak gitmesi ekibe ayrı bir zorluk verirken, parkurunda heyecanını artırdı. Derenin geçit vermeyen bölümlerinden taşlardan köprü yaparak geçen ekip, yaklaşık dereyi 10 defa geçmek zorunda kaldı. 9 yaşındaki küçük dağcı Ebrar Şaşmaz´ında başarıyla tamamladığı etkinlik saat 10.30 sularında başlarken saat 15.00 tamamlandı. Kanyon, Ceritkale, Danacıobası, Konurhacıobası, Ortasöken ve Esatmüminli olmak üzere 5 köyü kapsıyor.

Kırıkkale Belediyesi’nde değişiklik! Kırıkkale Belediyesi’nde değişiklik!

 

SULU MAĞARA ZİYARET EDİLDİ

Ekip, etkinlik dönüşünde Keskin ilçesinin yükselen trendi küçük yeraltı şehri namı diğer Sulu Mağara´yı da uğramayı ihmal etmediler. Sonuç; Ceritkale kanyonu doğaseverler için iyi bir yürüyüş alanı olurken yeni bir heyecanı içinde barındırıyor. Haber: Ayşe Soysal